În noaptea dintre ani NTV nu a arătat-o pe Maia Sandu, ci pe Dodon și Galina

Decizie de ultimă oră a redacției NTV Moldova care aparține socialiștilor. Aceștia au decis ca în noaptea dintre ani să nu difuzeze felicitarea Președintelui Republicii Moldova Maia Sandu, așa cum fac celelalte canale TV, ci să difuzeze o felicitare de-a lui Igor și Galina Dodon.

În loc să arate felicitarea Președintelui R. Moldova, NTV-ul care-i aparține unui naș de-al lui Dodon a decis să-i difuzeze în seara de Revelion pe Igor Dodon și pe soția sa Galina care au îmbrăcat vestimentația pentru Anul Nou și au pregătit o felicitare pentru întreaga Moldovă.

„Ne bucurăm că canalul NTV, cel mai independent și credibil canal din țară care spune numai adevăruri, ne-a oferit mie și Galinei această oportunitate de a felicita în acest an toată populația Republicii Moldova – ca pe vremea când eram președinte. De fapt eu încă sunt Președinte, eu sunt președintele fundației de Șah din Republica Moldova apropo. Cred că e corect ca un canal TV să arate de anul nou felicitarea unui lider care are alături de el o familie și care are soție – fiindcă după cum bine știți, Maia Sandu n-are nici familie și nici copii, ea nu știe cum e să sărbătorești Anul Nou alături de soție și copii. În rest vă doresc tuturor un an nou fericit și ne vedem diseară în noaptea dintre ani la NTV alături de soția mea Galina care la fel dorește să vă spună niște vorbe calde în preajma sărbătorilor de Iarnă.” – a declarat Dodon într-un video în care și-a felicitat susținătorii cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Redactorii-șefi ai canalului NTV se arată mulțumiți și cred că susținătorii lui Dodon la sigur n-au urmărit Moldova 1 în Noaptea dintre Ani, ci mai degrabă pe Dodon și Galina care au transmis susținătorilor vorbe dulci ca în fiecare an. Analiștii politici și instituțiile non-guvernamentale consideră acest gest însă ca fiind un conflict de interese și Pupincurism ca între rude.

Este prima dată în istorie când acest canal TV nu difuzează felicitarea actualului Președinte la ora 00:00. În anii trecuți NTV-ul a difuzat de fiecare dată felicitările de Anul Nou ale lui Dodon, ba chiar și ale lui Voronin pe când aceștia erau Președinți de țară.

Articole asemănătoare