HuiTok – o nouă reţea socială în ţara noastră creată de un moldovean

După luni de zile bune de muncă, un tânăr în vârstă de 25 de ani din raionul Nisporen, Republica Moldova, lansează pe piața online de la noi din țară prima rețea socială autohtonă care va concura cu Facebook, Youtube dar și TikTok.

Acesta a menționat în cadrul lansării oficiale că nu s-a inspirat deloc nici de la o rețea existentă de aceea se poate lăuda cu un produs nemaîntâlnit și original la care acesta s-a gândit. Evenimentul lansării “HuiTok” a avut loc astăzi, 29 octombrie într-un local din capitală. Am fost și noi la marele eveniment și i-am dat câteva întrebări lui Andrei Lungu, autorul și producătorul general “HuiTok”. La eveniment au mai participat oameni cunoscuți și vedete de-ale Moldovei printre care Valentina Donkratu-Severin și Vasile de la Gară. Aceștia au fost primii utilizatori care au beneficiat de statutul “Verificat” și s-au bucurat de ocazia de a se număra printre puținii oameni care se pot folosi de aplicația prin care urmează să facă live-uri cum trândăvesc toată ziua. La moment aplicația este în variantă de testare și poate fi accesată de un număr limitat de utilizatori și influenceri din țară. Un Reporter de-al nostru a luat un interviu de la creatorul rețelei sociale care susține că ideea sa este originală:

Reporter: De unde v-a venit ideea de a crea o rețea socială cu aplicație proprie la noi în Moldova? Andrei: Mergeam, mergeam și când colo am observat că Moldova nu are rețeaua ei socială proprie. Apoi am început să mă gândesc ce aș putea eu să fac ca să corectez situația? Dar nu m-am putut gândi, așa că am luat telefonul în mână, era ora 02⁴⁷ și am vrut să sun un prieten. Apoi mi-am dat seama că eu prieteni n-am. Deja a doua zi m-am gândit că pot să fac rețeaua HuiTok. Totul a fost așa de brusc că nici nu reușeam să notez toate ideile care-mi veneau în cap. Am lucrat 100 de zile și așa cam așa a apărut “HuiTok”.

Reporter: Cu ce dificultăți v-ați confruntat până la lansare?
Andrei: Când m-am dus să înregistrez compania care va administra aplicația și rețeaua cei de la Camera Înregistrării de Stat nu acceptau numele de “huitok”. I-am întrebat care e problema, iar aceștia au spus că trebuie să aleg alt nume. M-am dus eu câteva săptămâni mai târziu și le-am dat niște bani și câte o cutie cu ciocolate și huitok, o HuiTokul meu a fost înregistrat.

Nu am putut să trecem cu vederea pe oaspeții de onoare ai evenimentului. Le-am acordat și lor câteva întrebări.

Reporter: Cum vi se pare atmosfera de aici?
Valentina Donkratu: Tare bine ne simtem cu toți. Eu mă bucur pentru Andrușa, el e un băiat bravo, noi îi susținem pumnii.


Reporter: Și cum a-ți primit vestea că veți fi primul utilizator cu statul “Verificat”?
Valentina Donkratu: El m-a sunat. Eu am răspuns. El mi-a propus și iaca eu am acceptat. Adică nu m-am gândit mult. Eu în general nu gândesc mult.
Reporter: Vă lăsați de TikTok în favoarea HuiTok?
Valentina Donkratu: Da, desigur fiind că ei m-au blocat nu știu de ce, că nu le-am făcut nică dragă. Eu am foarte mulți oameni care mă urmăresc. Ei sunt fanii mei numărul unu. Ei vor fi acolo unde voi fi și eu.

Profilul de HuiTok al Valentinei.

Mai mulți Instagrameri moldoveni urmează să se mute pe HuiTok unde vor putea face live-uri non-stop fără a fi blocați și vor putea spune tot ce vor ei, chiar și vorbe necenzurate dat fiind faptul că însuși denumirea rețelei este una cenzurată.

Între timp, fondatorul moldovean al rețelei Andrei Lungu a fost deja felicitat într-o scrisoare de către cele mai mari rețele sociale din lume printre care și echipa lui Zuckerberg care i-a urat răbdare și baftă în toate începuturile și i-a dat dă înțeles că dacă HuiTok va trece de pragul 4 milioane de utilizatori, compania Facebook ar putea cumpăra și această platformă online.

Articole asemănătoare