Nemulțumit că s-a interzis lenta Sf. Gheorghe, Dodon va purta o altă lentă

După ce a rămas nemulțumit de faptul că autoritățile au interzis lenta Sf. Gheorghe pentru că aceasta ar susține invazia Rusiei în Ucraina, fostul Președinte al Moldovei a anunțat că de 9 mai ar putea ieși la paradă cu o altă lentă.

Fostul președinte al țării, care s-a arătat nemulțumit de faptul că Guvernul a interzis lenta Sf. Gheorghe, susține că a găsit o altă modalitate pentru a-și arăta susținerea față de valori și minorități. Astfel, de 9 mai acesta ar putea apărea în fața lumii cu totul și cu totul o nouă lentă: lenta curcubeului, cunoscută ca lenta LGBT.

„Știu că în trecut am criticat această lentă colorată a curcubeului, dar m-am gândit mai bine la ce reprezintă ea anume. Plus la asta, în țara noastră din păcate nu mai avem alte lente pe care le-am putea purta că na, le-o trebuit tare la alde Pas să interzică lenta pe care a purtat-o Ștefan Cel Mare, cum a zis domnu Voronin. Eu m-am informat mai bine și m-am consultat cu cetățenii și am ajuns la concluzia că lenta asta colorată reprezintă nimic altceva decât curcubeul. Cât e de frumos când după o ploaie pe cer apare curcubeul, cu toții ne bucurăm ca niște copii. De aceea noi ne gândim să ieșim în străzi cu steagurile și cu lenta curcubeului pe care am putea s-o introducem ca noul simbol al nostru, dar vom opta pentru ca minoritățile sexuale să nu mai folosească acest simbol și să murdărească curcubeul, lasă ei să-și facă lenta lor da să nu copieze culorile că curcubeul e de la Dumnezeu.” – și-a motivat Dodon decizia în cadrul unei emisiuni televizate.

Totuși, decizia a fost dur criticată de către unii clerici care s-au arătat nemulțumiți de faptul că culorile curcubeului ar putea reprezenta pe viitor partidul lui Dodon:

„Doamne ferește, noi cu toții știm cine poartă la piept și prin flaguri și steaguri acest curcubeu păcătos: tot felul de destrebălați și sataniști. Ce credeți, curcubeul care apare pe cer tot a fost creat tot de către Americani pentru ca să ne intimideze și pentru a duce omul la păcat. Eu sunt categoric împotriva la curcubeu, vedeți că astronauții merg pe lună, pe alte planete și descoperă acolo fel de fel de lucruri. Dar pe curcubeu nu vor să meargă, fiindcă America nu le dă voie – e clar lucrul acesta. Vă spun eu, am citit acest lucru într-o grupă de pe telegram și asta chiar m-a pus pe gânduri.” – le-a declarat un cleric, fost susținător de-al lui Dodon, enoriașilor săi chiar în timpul unei cuvântări.

Pe de-o altă parte, alți oameni s-au bucurat de faptul că culorile curcubeului în sfârșit vor fi privite cu alți ochi în societatea noastră. În special susținătorii tineri au rămas mulțumiți de faptul că aceștia vor putea în sfârșit să-și schimbe pozele de profil cu un steag curcubeu sau să-și cumpere haine în culorile curcubeului fără ca să fie judecați de rău.

Articole asemănătoare