În semn de protest. Orheian a renunțat la vodcă și bea cocktail-uri molotov

Semn de protest și din partea unor cetățeni din țara noastră. Nemulțumit de faptul că Putin a invadat Ucraina un bărbat mai în vârstă din Orhei a hotărât să boicoteze vodca și să nu o mai bea timp de o lună. În schimb, bărbatul susține că ar fi găsit o alternativă.

Andrei, un bărbat în vârstă de 39 de ani dintr-un sătuc din raionul Orhei cunoscut acolo ca bețivanul satului, a vrut să se solidarizeze dând și el un exemplu lumii. Astfel, acesta a jurat pe sine că nu va mai pune gura pe vodcă timp de o lună întreagă, ci va recurge la metode alternative, spre exemplu la cocktail-uri molotov:

„Eu când am văzut ce-o făcut gnida asta de prezident de la Rusia și cum o atacat Franția, apăi eu am încremenit. Eu doar am acolo la Berlin două fiice și un fiu care lucrează acolo și au familii, s-au aranjat, cum să ataci acolo ce ți-au făcut tailandejii în genere că ei nu-s oameni răi? Da lasă să le dăie pace la lume dar nu să trimată acolo rachete și vârtalioate. Eu am zis că am să mă mai las oleacă de băutură și n-am să mai cumpăr vodcă de la ruș, da am să trec pe cocktailuri molotov. Păi eu cocktailuri am mai băut în tinerețea mea și știu că ele-s mai dulcii ca vodca, aseară mi-a adus un vein un cocktail deista molotov și asta da tărie, aiestea te ard în gât la propriu dapă să vedeț cum m-a apucat belca, parcă mi-o intrat o rachetă în mine așa de tare-mi ardea gâtu. Am zis că nu mai beu în viața mea, dar oricum îi bunișor și am să-l întreb pe vecin cum să fac și eu acasă că am trei copaci de perjă și doi cireș care degrabă o să se coace, că și-așa amuș vine toamna.” – ne-a declarat bărbatul în stare de ebrietate.

Cocktail Molotov este o bombă incendiară dintr-un amestec de anumite produse inflamabile (ex. benzină) cu ulei de motor și un recipient de sticlă, adeseaori un astfel de cocktail poate conține și tărie precum spirt. Astfel, acest cocktail nu este de băut ci se folosește deseori în diverse proteste violente la mitinguri în confruntările cu poliția.

Experții în sănătate moldoveni nu ne recomandă să bem cocktailuri molotov din cauza că de la un astfel de cocktail nu numai te-ar putea apuca belca, precum pe Andrei, ci ar fi și ultimul cocktail, sau în genere băutură, consumată vreodată.

Articole asemănătoare