În semn de solidaritate, Plahotniuc donează Ucrainei un miliard de Euro

Gest de solidaritate chiar din partea lui Vladimir Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat care încă este acuzat de furtul secolului și nu se află în țară de ceva vreme. Acesta a anunțat pe la fostele sale canalele TV și pe o rețea socială că ar fi donat Ucrainei un miliard de Euro în semn de solidaritate.

Văzând că toți donează pentru a susține Ucraina, și Plahotniuc ar fi dorit să facă un gest omenesc – cel puțin așa susține el pe Facebook și asta au comunicat așa zisul jurnalist Cristian Tabără care încă ar lucra pentru Vladimir Plahotniuc. Totuși, Plahotniuc nu a ținut să se laude și într-o postare pe Facebook:

„Eu de mic copil am crescut în greutăți, să nu credeți că mie mi-a venit totul de-a gata. Fiindcă știu ce înseamnă greutățile am hotărât să donez Ucrainei un miliard de Euro din buzunarul meu. Acești bani eu i-am muncit cu multă sudoare zi și noapte, numai eu știu cum m-am învârtit și ce variante am făcut ca să extrag acești bani, care treaba mea de unde i-am luat. Totodată, anunț că în semn de protest că îmi retrag ferma de curcani din Rusia pe care o dețin deja de trei ani și-mi mut curcanii într-o altă țară unde-mi voi continua afacerile. Eu întotdeauna am fost un om a lui Dumnezeu și n-am făcut vreun rău la nimeni, din potrivă. Când eu eram în Moldova am făcut pentru lume și drumuri bune și case de tot felul.. iar toate astea din banii mei, ca și domnul Ilan Șor care, chiar de a furat, el măcar a dat și la lume.” – a scris Plahotniuc în postarea sa de pe o rețea socială.

Gestul lui Plahotniuc a fost criticat dur de către mai mulți conaționali. O femeie i-a scris acestuia un comentariu: „Dar nu mai cred eu să fi donat tu atâția bani, doar cu toții știm că tu michiduță numai cu vorba ești. Mai bine te-ai întoarce acasă că plânge numărul 13 după tine.”

Majoritatea comentariilor erau însă de laudă, jurnalistul lui Plahotniuc Cristi Tabără i-a scris acestuia: „Domn Plahotniuc, să vă dea Dumnezeu sănătate. Vă aștept cu mare drag acasă să vă dau mai dau vreun interviu, căci de când a început pandemia nu vă mai văd prin Moldova. Colegii de la Publika vă transmit salutări. Cu drag, Cristian Tabără care v-a arătat casa într-un video din 2017, sper foarte mult că încă vă mai aduceți aminte de mine.”

Câteva surse secrete ne-au contactat comunicându-ne că Plahotniuc nu și-ar permite acest lucru, dat fiind faptul că în ultima vreme acesta a fost nevoit să ia niște credite din cauza că mai multe animale de la o fermă de-a sa din Rusia s-au îmbolnăvit de Covid.

Vlad Plahotniuc cu unul dintre curcanii săi.
Articole asemănătoare