În sfârșit! Diplomele moldovenești vor fi recunoscute și în Nigeria

Veste bună pentru toți moldovenii care au plecat din Republica Moldova pentru a studia sau a lucra în Nigeria, țara din Africa în care se regăsește și câte vre-un moldovean sau vreo moldovenacă stabiliți acolo la o viață mai bună.

Autoritățile de la Chișinău sunt mândre că după ani buni de negocieri cu autoritățile din Nigeria, Africa, cele două țări își vor recunoaște diplomele reciproc și atât moldovenii cât și nigerienii vor putea studia în cele două țări iar diplomele ambelor state vor fi recunoscute reciproc. Mai mult, ar putea urma permisele de conducere dat fiind faptul că tot mai mulți moldoveni se plâng că nu pot circula legal cu premisul de conducere moldovenesc aflându-se în Nigeria.

Decizia a venit după ce tot mai mulți moldoveni s-au arătat indignați că diploma lor nu le este recunoscută în Nigeria și nu pot studia acolo dar nici nu-și pot găsi un loc de muncă pentru a duce un trai mai bun și o viață mai decentă. În special miile de moldoveni care au de gând să studieze acolo știință, medicină sau tehnologie sunt bucuroși de această mare realizare și le mulțumesc autorităților de aceste realizări diplomatice care totodată vor îmbunătăți relațiile dintre Republica Moldova și Republica Federală Nigeria din Africa.

Andreea Kofi, o studentă moldoveancă stabilită în Nigeria care s-a căsătorit cu un bărbat nigerian ne-a declarat fericită: „În sfârșit mi s-a îndeplinit visul, acum pot să duc și eu aici un trai ca oamenii și să-mi întrețin și eu familia cum se cuvine fiindcă din păcate doar bărbatul meu lucrează aici la cules banane dar eu stau acasă din cauza că nu vor să-mi recunoască diploma nicăieri. Sperăm ca autoritățile să recunoască și permisele de conducere ca să pot și eu conduce aici cu permisul meu de conducere moldovenesc bicicleta, fiindcă aici la ei în Nigeria e foarte strict și legea e lege și e respectată de toți că altfel nu mă mai primesc pe mine nimeni la sortat boabele de cafea, acolo trebuie foarte multă iscusință și creier, nu-i așa de ușor cum cred alții.”

Articole asemănătoare