Încă o gafă. Deputata Fericiun Crecit ne-a urat în acest an un Paștet Fericit

Încă o gafă de zile mari din partea deputatei Socialiste Alla Pilipețcaia, cunoscută pentru celebrul ei citat: Fericiun Crecit. În acest an, dorind să felicite moldovenii cu sărbătorile pascale, deputata ne-a amuzat din nou pe toți.

Deputata PSRM a ieșit astăzi în fața lumii de la Briceni, unde Socialiștii au organizat un mic târg de Paște, și a vorbit despre importanța sărbătorilor Pascale pentru Poporul Moldav:

„Dragi femei și drag omenești, în aceast ziuă sărbătorim nașterea lui Isaia Hristos, care și-a dat moartea pentru noi și s-a coborât la cer. Pasca este o sărbătoare foarte importantă pentru creștinii noștri care coace cozonace și ouă, iar apoi ciocnește roșiile. Fie ca dumnevoastră, care mergeți mai apoi acasă să sârbătoriți, să vă așezați la masă alăturia de familiile dumnevoastră iar apoi să cântați colinde pascale și hăitori pentru a vesti pe Messi. Eu vă urez din toată inima sărbători fericite și un Paștet Fericit, doroghie druzea (dragi prieteni)” – a declarat deputata după care mai nu s-a împiedicat în timp ce cobora de pe scenă. Declarația deputatei a strânit, din nou, fel de fel de glume prin rândul internauților care abia așteptau o nouă gafă.

Pentru a evita astfel de gafe, deputatei i-au fost recomandate lecții de limbă română gratuite, pe care această însă le-a refuzat motivând: „Eu vorbesc limburile moldovinească, așa cum a vorbit strămoșî noștri. Eu am mers la școală încă când se citea cu literuri slavice șî am prins vremurile celea. Eu ce trăiesc în Rominia să vorbesc limburile române sau ce? Eu vorbesc limba moldavî, și punct. Давайте дальше говорить по-русски, потому что у меня нет времени думать, как выразиться по-румынски. (Haideți să vorbim în rusă mai departe fiindcă n-am timp să mă gândesc cum să mă exprim în română).” – ne-a mărturisit deputata Fericiun Crecit.

Articole asemănătoare