ÎPS Vladimir a mers astăzi la penitenciar la Dodon pentru a-i face o molitvă

Vizită surpriză pentru fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Acesta a fost vizitat astăzi chiar de către Înaltpreasfințitul Vladimir al Întregii Moldova, care l-a spovedit și i-a citit o molitvă chiar în penitenciar, acolo unde este închis de ieri.

După ce Dodon a fost vizitat astăzi în închisoare de către mai mulți colegi din fostul partid, și ÎPS-ul Vladimir a hotărât să-l viziteze pe Dodon după ce i s-a făcut jale. Mitropolitul i-a citit acestuia o molitvă, adică o rugăciune mai specială, rostită de obicei persoanelor care sunt în greutate. După, ÎPS-ul a vorbit cu Dodon mai bine de două ore. După întrevederea sa cu Dodon în penitenciar, ÎPS-ul a dat și unele declarații în fața presei:

„Am fost astăzi și l-am vizitat pe marele nostru domn Igor Dodon, care a fost închis pe nedrept, cu toate că el tot timpul a mers și a donat Mitropoliei, este ctitorul a zeci de Biserici iar anul trecut ne-a cadonat mie și la alți trei stareți câte o mașină în semn de recunoștiință. I-am citit domnului Dodon o molitvă specială pe care i-am scris-o special pentru el și am luat cu mine și pomelnicul domnului Dodon pe care-l țin în altar de fiecare dată pentru a-mi aduce aminte de bunul nostru președinte, domnul Dodon. Îndemnăm autoritățile să-i dea drumul, fiindcă domn Dodon nu este vinovat – el a plâns și mi s-a jurat că n-a furat nimic. Dar chiar și de-a furat, păi treaba lui, dați-i pace. Domnul să-l ierte și să-l judece, dar nu aieștia de la Guvernare.” – s-a arătat supărat Mitropolitul care recomandă autorităților să-i dea Drumul lui Dodon pentru măcar încă o duminică pentru a mai savura un pic libertatea.

Nu doar Mitropolitul l-a vizitat pe Dodon. Acesta a fost vizitat astăzi și de alte personalități, inclusiv de către deputatul PAS Dumitru Alaiba. Alaiba i-a promis lui Dodon că astăzi va fi eliberat, lucru pe care inițial Dodon l-a crezut și a început a plânge de bucurie. Totuși, după ce-a aflat că era vorba doar despre o glumă, Dodon s-a arătat foarte dezamăgit:

„Așa-s eu mai glumeț la ale mele. Dodon și-a bătut joc de o țară întreagă și a furat cetățenii, atunci ne batem noi un pic joc de el și mai glumim pe seama lui. Azi l-am rugat pe un angajat al penitenciarului să glumească și să-i spună lui Dodon că a venit Putin să-l elibereze. Să vedeți cum mai n-a sărit în sus de bucurie.” – ne-a declarat Alaiba.

Articole asemănătoare