IT-știi moldoveni au inventat primul robot de schimbare a scutecelor la copii

Inovație! După ani de muncă, niște programatori din Capitală au reușit în sfârșit să creieze un robot care schimbă scutecele copiilor, ușurare pentru zecile de mii de părinți din țară.

În sfârșit părinții nu vor mai fi nevoiți să le schimbe scutecele copiilor după ce niște programatori moldoveni au creat primul robot din lume care se ocupă de acest lucru. Noua invenție deja se bucură de o cerere foarte mare, nu doar din Republica Moldova, ci și de peste hotare:

„Cu toții știm cât de grețos este să schimbi scutecele copiilor, mai ales când aceștia au făcut o mamă de pârț. Eu singur sunt părinte și știu această problemă, mai ales că durează prea mult și crează un miros groaznic în toată casa. Bine că n-a trebuit să fac eu sau soția mea acest lucru ci am angajat o dădacă. Însă cu noul robot va fi mult mai ușor, fiindcă părinții nu vor trebui să angajeze nicio dădacă. Robotul este foarte performant și poate fi controlat cu o aplicație pentru telefonul mobil. În plus, oferim și accesorii la preț extra, precum posibilitatea de a astupa copilul în timp ce acesta este schimbat, pentru ca să nu miroase toată casa. Robotul nu face gălăgie deloc și în doar treizeci de secunde schimbă un scutec.” – ne-a declarat Linus Cheptene, unul dintre dezvoltatorii tehonologiei.

Astfel, noul robot ar urma să coste trei mii de Euro. Acesta funcționează și pe baterii și poate fi luat peste tot, nu e neapărat să-l ții acasă. Totuși, până acum robotul a fost testat doar pe șobolani, testul de schimbare a scutecelor la copii încă nu l-a trecut din cauza că una dintre mâinile de fier ale robotului l-a lovit pe bebelușul participant la faza de testare.

Articole asemănătoare