Joe Biden a sosit în R. Moldova: ”Am venit să-l văd pe cumătru Vitalic”

Zi mare pentru Republica Moldova. Președintele SUA Joe Biden a sosit la Chișinău unde a fost întâmpinat de către bunul său prieten Vlad Filat și a salutat Chișinăuienii. La scurt timp însă acesta a pleca la Drochia.

Președintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden a sosist la primele ore ale dimineții cu avionul său privat chiar pe Aeroportul Chișinău, unde a fost întâmpinat cu colaci și vin moldovenesc. Mai apoi, acesta a fost întâmpinat de bunul său prieten pe care-l cunoaște mai de mult timp, Vlad Filat, și a salutat puțin cetățenii din Chișinău ca mai apoi să plece la Drochia, unde avea de rezolvat niște treburi alături de cumătrul său de acolo

Președintele Americii Joe Biden la Chișinău alături de Vlad Filat.

Ajuns la Drochia, Biden s-a bucurat mult să-l revadă pe cumătrul său moldovean Vitalie Armeanu pe care nu l-a mai văzut de ani de zile. Bucuros, președintele Statelor Unite a promis Drochiei investiții de milioane din partea investorilor din SUA, precum construirea a 2 școli noi de engleză în următorii 5 ani dar și alte lucruri care vor aduce milioane în bugetul statului.

Biden a declarat în fața jurnaliștilor: „Mă bucur că am ajuns cu totul cu bine aici la Drochia, mare e Dumnezeu. În primul rând am venit să-l văd pe cumătru VItalik, fiind că de mult nu l-am mai văzut și mă bucur că el încă-i sănătos, voinic.. În același timp mă bucur să vizitez Moldova, fiind că am și eu niște rădăcini de prin străbunei de-aici și știți cum se spune, să nu uiți niciodată de unde ai ieșit. Cu această ocazie vreau să felicit toți cetățenii Republicii Moldova. Statele Unite va rămâne un partner loial iar cu ocazia vizitei mele declar deschis că vom deschide 2 școali private de limbă engleză aici în Drochia. Totodată, bunul meu prieten Bill Gates va mai deschide o fabrică de cipuri pentru calculatoare tot aici la Drochia și se vor crea sute, dacă nu mii de locuri de muncă pentru cetățenii Republicii Moldova.” – a declarat Președintele Joe Biden fiind aplăudat de mulțimea care nu prea înțelegea engleza.

Articole asemănătoare