Judecător din Hîncești a primit premiu de 10 mii de Euro după ce a refuzat să ia o mită de 1000 de lei

Caz nemaîntilnit la judecătoria din Hîncești. Unul dintre judecătorii raionali a refuzat să participe într-un act de corupție, nedorind să accepte o mită oferită de către un cetățean – lucru care i-a adus judecătorului un premiu bănesc nemaipomenit.

Judecătorul ne-a povestit că i s-a adresat un cetățean care urma să fie judecat pentru încălcarea regulilor de circulație și furt. Suspectul Ion Mălai a fost oprit la ieșirea din oraș cu câteva săptămâni în urmă. Pe lîngă faptul că conducea in stare de ebrietate, el mai avea în bagajul lui și niște găini furate. Acesta, fiind dus pînă la urmă la judecătorie, a încercat sa mituiască judecătorul, încercând să-l convingă prin cuvinte. Convorbirea a fost însă înregistrată: “Voi și, credeți că eu n-am bani, eu am lucrat in Etalia, uiti cu și BMW am venit eu, șini din voi mai are așa mașină. Nu-mi trebuiesc mie găinile voastre, eu nu știu de unde ele s-au luat la mine in bagajnik, asta cineva special mi le-a pus” – Acesta a scos 10 mii de euro și i-a aruncat pe masa judecătorului, în sală aflându-se doar bărbatul și judecătorul dat fiind faptul că avocații aveau concediu. Judecătorul a refuzat însă acest lucru și l-a filmat. Prin fapta eroică de care a dat dovadă judacătorul, acesta a și fost premiat cu mare cinste de către municipalitatea Hîncești. Un reprezentant din ministerul justiției a comentat pe acest caz: “Mai avem oameni de onoare in țara asta, ei trebuie remunerați pe cinste, de aceea, ca ajutor oferim măcar 10 mii de EUro că în alte țări ca Germania ca atare pentru așa ceva se oferă și mai mult”

Mai mulți lucrători din justiție au rămas mulțumiți, mai ales că rata de corupție în Moldova are tendințe de scădere datorită bonusurilor și premiilor care se referă. Conducătorii justiției au mari speranțe de viitor și promit să mărească premiile pentru cazuri similare la mai multe mii de euro, la fel ca salariile judecătorilor.

Tînărul implicat în acest caz a fost condamnat la 4 ani de muncă în folosul comunității la o fabrică de carne de găini în Hîncești. Acesta nu va mai putea ieși din țară și nici din oraș. După acești 4 ani, tânărul visează să ajungă și el la rândul lui judecător pentru a lupta cot la cot cu sistemul împotriva nelegiuirilor.

Articole asemănătoare