Kim Jong Un l-a felicitat pe Grosu că a devenit din nou președintele PAS

Felicitări pentru Igor Grosu chiar de la liderul din Coreea de Nord, Kim Jong Un. Dictatorul coreean l-a felicitat pe Grosu după ce acesta a câștigat Preșidinția PAS pentru care a candidat doar un singur candidat: Igor Grosu, care era și fostul președinte al Partidului.

Kim Jong Un i-a transmis un mesaj de felicitare lui Igor Grosu, care a redevenit președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate. Dictatorul de la Pjöngjang s-a arătat bucuros că și în Republica Moldova există unele elemente dictatoriale, chiar dacă acestea sunt într-o altă formă:

„Suntem bucuroși că domnul Igor Grosu a câștigat din nou alegerile la Președinția Partidului său și îi transmitem sincere felicitări din partea tuturor coreenilor de nord. La noi în Coreea de Nord la alegeri oamenii tot pot să aleagă doar un singur candidat, acest lucru l-am văzut acum și în Republica Moldova. Aduc semn de mulțumire domnului Grosu în special pentru faptul că în propriul partid a fost instituită o formă de guvernământ pe care o avem și noi în Coreea de Nord. Valorile dictaturii trebuie apărate.” – se arată într-un comunicat de-a lui Kim Jong Un către Grosu. Și dictatorul Belarusului, Lukașenko, l-a felicitat pe Grosu, însă mai subtil:

„Am auzit că acolo în Moldova la Partidul cela de la Guvernare s-a reales tot același președinte care a fost și mai înainte, și mai ales că el a candidat din nou și a fost unicul candidat. Mă bucură să aud acest fapt, că la noi în Belarus tot e așa. Lumea mă poate alege doar pe mine și dictatura este cea mai bună opțiune, după cum am mai spus-o și o mai spun.” – a declarat Lukașenko în timp ce le arăta soldaților săi câteva obiective pe o hartă și vorbea fel de fel de lucruri pe care nici soldații nu le prea înțelegeau.

Articole asemănătoare