La Chișinău încep lucrările primei autostrăzi care va fi gata în anul 2057

Vești bune dar și proaste pentru Capitala Republicii Moldova. Primăria a semnat un acord care alocă două miliarde de euro pentru construirea primei autostrăzi din republica Moldova în lungime de 12 kilomeri care va fi gata abia în anul 2057.

Autostrada ar urma să unească orașul Chișinău cu Raionul Strășeni, dar nu în întregime din cauza lipsei de bani. Autostrada ar urma să conțină în total 6 benzi rutiere spre Chișinău și înapoi spre Strășeni iar viteza maximă ar urma să fie nelimitată, urmând exemplul din Germania.

Totodată, strada ar conține mai multe straturi de asfalt ajungând la o grosime de 3 metri pentru a nu se fărâma. Vestea proastă este însă că pentru această autostradă vor fi alocate 2 miliarde de euro. 900 de milioane vor fi luați din banii dăruiți de către UE Republicii Moldova, 200 de milioane vor fi plătite de către feciorul lui Vladimir Filat care a fost recent obligat să întoarcă banii primiți cadou de la tatăl său înapoi statului iar restul banilor vor fi scoși din Vladimir Plahotniuc, care și așa e obligat să întoarcă miliardul.

Primarul Ion Ceban se arată mândru de acest proiect și se laudă că dacă nu era el primar, așa ceva nu s-ar fi întâmplat în capitală. Acesta a îndemnat lumea să-l voteze primar până în anul 2057, fiind că altfel autostrada ar putea rămâne nefinalizată. Mai mulți cetățeni au criticat însă faptul că durează atât de mult pentru construcția unei simple porțiuni de drum, reclamând că banii se puteau utiliza pentru ceva mai de folos.

Articole asemănătoare