La Florești în R. Moldova se va filma un film american cu Leonardo DiCaprio

Premieră pentru Republica Moldova după ce la Florești va fi filmat primul serial american din țara noastră, rolul principal fiind jucat chiar de către marele actor Leonardo Dicaprio. Filmul  “Lost in Floresti” (Pierdut în Florești) va fi un film tip blockbuster filmat prin satele raionului Florești.

Actorul American Leonardo DiCaprio care joacă și în Titanic s-a bucurat să audă că va juca într-un film din Republica Moldova – țara care acesta cândva a și vizitat-o dat fiind faptul că are în Moldova câțiva verișori de pe linia a doua. Noul film care se va filma în Florești va fi de genul acțiune, horror și cu fantome iar filmările ar urma să înceapă în primăvară.

I-am scris lui DiCaprio o scrisoare în care l-am ruga să ne dezvăluie mai multe, iar acesta ne-a transmis un răspuns povestindu-ne cu bucurie: ”Moldova pot spune că este a doua mea țară, fiindcă când am fost mic eu am stat un an de zile la verișorul meu de-al doilea de aici și tare mi-a plăcut. Sincer să vă spun eu ca atare mai demult am dorit să particip la un film care se va filma în Republica Moldova, dar până acum n-am avut posibilitatea că eram implicat deja în prea multe proiecte. Prin Florești curge un râuleț drăgălaș și chiar m-am întrebat de ce nu se putea de filmat titanicul aici? Că era și mai ieftin. M-am săturat să particip la filmări numai în America ceea păcătoasă, unde oamenii de acolo au cu câțiva ani în urmă au votat o Orange, acum au votat un bătrân care nu-și știe numele. Mi-e trist să văd unde se duce industria filmelor americane. Eu cred că în Floiești trăiesc oameni buni și că Republica Moldova are șanse mari de a deveni o țară de filme de succes.” – se arată în cele scrise de către DiCaprio.

Actorul ar urma să sosească la vară iar șase luni va trăi într-o pensiune aflată sub orașul Bălți care va fi însă păzită mereu de mai mulți bodyguarzi după ce actorul ar fi primit amenințări de la niște săteni din Florești care nu sunt de acord cu filmările în raionul lor și i-au reproșat actorului să-i lase în pace și să-și filmeze filmele în America. Din fericire pentru întreținerea actorului se vor aloca 1 milion de lei din bugetul de stat după ce statul Moldovei s-a oferit să-i plătească lui DiCaprio bodyguarzii, mâncarea dar și hotelul unde DiCaprio va sta cu toată echipa sa formată din 80 de actori, cameramani și regizori. Totuși, DiCaprio a anunțat că va oferi statului banii înapoi dacă filmul său filmat la noi în țară se va bucura de un succes enorm.

Filmul Lost in Floresti va fi un serial despre un bărbat străin, jucat de DiCaprio ca rol principal, care s-ar fi rătăcit în Republica Moldova și nu mai poate ieși din țară din cauza că nu are un test la Covid și nici nu este vaccinat, fapt care ar fi dus chiar la apariția unor fantome pe care doar bărbatul ar fi început să le vadă. În filmul lui DiCaprio se regăsesc doar actori americani, Baba Dora (Emilian Crețu) fiind unica figură moldovenească care apare într-o scenă unde Leonardo DiCaprio este înjurat în limba engleză.

Articole asemănătoare