La Orhei au apărut deja rezultatele, cu toate că alegerile nici n-au început

Știri de ultimă oră la Orhei – acolo unde, cu toate că alegerile ar urma să aibă loc abia duminică pe 11 Iulie, câștigătorul alegerilor a fost deja votat de către Orheieni. Potrivit Primăriei Partidului Șor, Partidul Șor ar fi deja obținut 100% din voturi.

Primăria a declarat într-o conferință de presă că cetățenii din Orhei ar fi prea nerăbdători, de aceea consiliul local Orhei a hotărât să organizeze chiar astăzi alegerile Parlamentare fiind că aceștia oricum știau că Partidul Politic Șor ar urma să strângă acolo o sută de procente.

În comunicatul său, Primăria Orhei a declarat printre altele: „Având în vedere faptul că potrivit rezultatelor sondajelor domnul Ilan Șor va strânge în Orhei peste nouăzeci de procente din voturi, Primăria municipală Orhei a decis organizarea alegerilor în data de nouă Iulie, cu două zile înainte de alegerile Parlamentare în toată țara. Totodată, numărul nouăzeci a fost rotungit astfel încât Partidul Șor din Orhei a acumulat o sută de procente iar ceilalți oponenți politici nu au acumulat nici un procent, din cauza că au fost votați de foarte puțini Orheieni, mai exact zece procente care după opinia noastră este un număr foarte mic.”

Acțiunile primăriei Orhei ar fi ilegale și ar încălca grav legislația în vigoare, cel puțin asta crede analistul politic și expertul din Orhei Petrea Mîrț. Potrivit lui, primăria nu are nici un drept să organizeze alegerile Parlamentare la nivel local fiind că acest lucru i se atribuie doar Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Pe de-o altă parte, membrii partidului Șor, în special Mariana Tauber, se arată foarte mulțumiți de rezultate. Aceștia cred că decizia primăriei este una corectă și că ar fi mai bine dacă Orheiul ar deveni independent față de republica Moldova, adică o țară unică – susțin unii Orheieni care-l așteaptă acasă pe Ilan Șor cu mare drag.

Reamintim că Ilan Șor nu se află deocamdată în republica Moldova dar am sunat purtătoarea sa de cuvânt care ne-a închis receptorul nevrând să ne răspundă la oarecare întrebări referitoare la controversatul lider al partidului politic Șor.

Articole asemănătoare