Macron la Cricova: „Vinul Gura Căinarului este mai bun decât vinurile franceze”

Președintele Emmanuel Macron, aflat în vizită oficială la Chișinău, a avut ocazia să viziteze beciurile de la Cricova, unde împreună cu politicienii moldoveni a degustat cel mai bun vin moldovenesc.

În programul vizitei lui Macron la Chișinău a fost inclusă și o vizită la Cricova unde acesta deține un colțișor de vinuri de calitate produse în Moldova. De asemenea, președintele Republicii Moldova împreună cu președintele Parlamentului l-au însoțit pe acesta în beciurile pline cu cel mai bun vin din lume. Sursele noastre spun că în cadrul vizitei, Macron a avut ocazia să bea din cunoscutul vin îmbuteliat în sticle Gura Căinarului. A fost ajuns de două pahare de vin și președintele francez deja a rămas cam amețit și a declarat:
“Ce vin est meilleur que tous les vins francais!” (traducere: Acest vin este mai bun decât toate vinurile franceze)

L-am întrebat pe Voronin, un mare consumator al acestui vin tradițional, ce părere are despre declarațiile lui Macron. Acesta ne-a spus: “Da liniștiți-vă, Macron a venit aici să ne bea vinurile și să ne mănânce mâncarea pe bujetul statului. Rușine de așa președinți care vin numai la mâncat și la băut. Mai mergeam și eu înainte la mâncare pi dijeaba, numai că eu măcar mă prefăceam că lucrez pentru țară și semnez contracte. Idee n-am ce-am semnat, pur și simplu îmi plăcea mâncarea și mai semnam și eu acolo în Rusia ce trebuia.” – ne-a declarat Vladimir Voronin după câteva păhărele, aflat și el în Beciul de la Cricova.

Președintele francez a promis că țara sa va depune toate eforturile pentru “a dezvolta sectorul vinicol din Moldova”. El a descris vinul Gura Căinarului ca fiind o binecuvântare de la Dumnezeu și a declarat că Moldova este deja o țară ancorată în familia europeană.

La sfârșitul vizitei în Moldova, cei doi președinți Macron și Sandu, au semnat mai multe documente bilaterale. Președinte francez ar urma să se întoarcă acasă un pic cam mahmur după ce a vizitat țară noastră.

Articole asemănătoare