Mai mulți copii au râs cu poftă la discursul Nataliei Gavriliță de Ziua Copiilor

Gafă la Guvern chiar de 1 Iunie – Ziua Copilului. Astăzi acolo au fost invitați mai mulți copii care au primit înghețată și au făcut poze cu prim-ministrul țării Natalia Gavriliță, iar mai apoi au ascultat discursul acesteia.

Copiii de toate clasele veniți astăzi la Guvern s-au amuzat pe cinste după ce au ascultat discursul Nataliei Gavriliță, care a comis, din nou, o mică gafă, susținând că ar fi ziua copiilor din Ucraina:

„Dragi ăă, copii. Vreau săăă vă felicit cu Ziua Copilului și să văăă urez la mulți ani tuturor copiilor din țarăă și din Ucraina, dar și celor din țările din afara Ucrainei unde astăzi se sărbătorește ziua copiilor cum ar fi Republica Moldova dar și de pe celalalte continente. Și aici vreau să dau o întrebare, cine răspunde corect, primește o înghețată. Câte țări înconjoară Ucraina?” – i-a întrebat Gavriliță pe copii. Un copil a ridicat mâna și a răspuns că șapte. Chiar dacă răspunsul a fost corect, Gavriliță l-a contrazis reproșindu-i: „Nu este corect, șapte țări înconjoară direct Ucraina. Eu mă refeream în general la toate țările lumii care înconjoară Ucraina, adică la tot globul pământesc. Avem în total în lume 195 de țări, dacă calculăm și Transnistria atunci 196, dar nu vom calcula Transnistria. Deci, asta înseamnă că 195 de țări înconjoară Ucraina. Dar câte țări înconjoară Republica Moldova? Tot atâtea.” – a declarat Gavriliță, printre altele, în discursul său care a ținut vreo două ore.

Chiar în timpul discursului Nataliei Gavriliță, mai mulți copii au râs cu poftă și au fost nevoiți să le povestească și părinților:

„Cum ea e președintele la țara noastră sau guvernantă sau ce face acolo? Ne-a zis că capitala Ucrainei e Odesa, fiindcă ea a fost acolo la mare și la soare. Dar eu am învățat recent la școală că capitala Ucrainei este Kievul, dar nu Odesa. Și a spus o grămada ori ăăăă, ăăăă, ăăă… deamu ne durea capu pe toți copiii și am zis să fim oleacă mai tari că nu mai vroiam să ascultăm.” – ne-a declarat Ionuț, un copil din clasa a doua, dezamăgit de discursul prim-ministrei.

Articole asemănătoare