Maia Laguta insistă să apară în cărțile de istorie începând cu clasa a 5-a


Candidată independentă, actriță, fostă antrenoare a unui club sportiv, prezentatoare de radio și a altor zeci de funcții, Maia Laguta, nu se oprește aici. Zilele acestea, aceasta a încărcat un video pe pagina sa de facebook unde a spus că insistă ca numele ei să apară în cărțile de istorie începând cu clasa a 5-a.  

La data de 22.03.2022, în jurul orei 15, pe pagina de Facebook a Maiei Laguta a apărut o postare cu conținut intersant. Este vorba despre un video unde aceasta vorbea chiar în limba română: ,,Eu fac istorie, eu nu mă joc în jocuri de jucat. Dacă nu eram eu, țara asta se ducea de mult de râpă – iată uitați-vă, Maia Sandu a devenit prezident și ea are numele meu – tot Maia. Cine a fost cea care a scos țara din sărăcie? Maia. Eu insist și rog frumos ca numele meu, Maia Laguta, să apară în cărțile de istorie în școli și în grădinițele din clasa a cincea. Eu am citit o carte și acolo numai minciuni. Copiii sunt zombați. Eu vreau ca oamenii să citească despre mine și să zică, ăăăăă nu știu exact ce vreau să zică dar mă voi gândi și vă voi spune, fiindcă eu am pus țara asta pe picioare.“ Acel video s-a încheiat cu fraza ,,Jos Sandu, sus Laguta! Maia la putere.”

Am decis să întrebăm mai mulți profesori de istorie ce cred despre acest lucru. Au rugat să le păstrăm identitatea anonimă dar desigur că ne-au răspuns foarte sincer. ,,Maia Laguta are șanse să apară în cărțile de istorie numai dacă își scrie singură numele cu pixul acolo.” Un alt prof ne-a declarat: ,,Eu  cu Maia mă știu de când s-o mutat ea de la Moscova aici, atunci era tânără, cu nasu pe sus, se lăuda că și-a cumpărat de-acolo genți din blană de urs și acuma ea vrea în cărțile de istorie?”

O profesoară de la un liceu din Chișinău, doamna Galina Flocea, ne-a oferit și mai multe detalii. 
Reporter: Doamna Galina, credeți că Maia Laguta are vreo șansă să apară în cărțile de istorie?
Galina: Da, desigur. Eu susțin. Eu tare o respect pe Doamna Maia.
Reporter: Care ar fi motivul?
Galina: Păi mai întâi de toate, îmi place tare filmul în care a jucat ,, Букет мимозы и другие цветы” De fiecare dată mă pun să-l văd cu un kg de înghețată plombir și cu trei ruloane de hârtie lângă mine, că mă apucă plânsul.
Reporter: Da, dar, cu ce credeți că a contribuit dumneaei în istorie? Asta era întrebarea.
Galina: Da cu ce o contribuit? Eu nu știu, eu nici nu prea știu istorie. Eu am ajuns profesoară po blatu. Eu înainte la cantină lucram și era deficiență de cadre…oi nu trebuia să zic asta. Vă rog să nu scrieț asta pe protocol.

În urma unui alt sondaj online, oamenii au votat pentru faptul că singura ce o leagă pe Maia Laguta cu istoria este vârsta și faptul că este singura care mai scrie în chirilică.  Iar cei de la Ministerul Educației și Cercetării a R.M au râs și nici nu vor să comenteze acest caz.

Articole asemănătoare