Maia Sandu a mers la o școală din Capitală pentru a inaugura Windows 11

Bucurie la o școală din Capitală care în sfârșit a intrat în era digitizării. Președinta Maia Sandu a mers astăzi acolo pentru a inaugura personal instalarea sistemului de operare Windows 11 pe un laptop MacBook Pro care aparține școlii.

Maia Sandu a mers astăzi la o școală din Capitală unde s-a instalat în sfârșit cea mai nouă versiune a sistemului de operare Windows. Aceasta a ținut în primul rând să-i mulțumească lui Bill Gates, care a oferit școlii Windows-ul gratuit:

„Mă bucur că elevii de la noi în sfârșit știu să creeze tot felul de site-uri, să spargă servere și să construiască lucruri foarte frumoase în Minecraft. Am și eu un nepoțel care toată ziua joacă numai Minecraft, pare destul de interesant și ajută la dezvoltare. Tind să-i mulțumesc în special și domnului Bill Gates fiindcă ne-a dat Windows gratuit nu doar în școli, ci și la Parlament, la Guvern și chiar și la Președinție – acolo putem lucra în liniște cu acest sistem de operare, putem vizualiza Youtube și Facebook pentru a fi la curent cu ce se petrece în țară, putem scrie tot felul de documente și nu mai suntem nevoiți să le scriem cu mașina de scris, așa cum se obișnuia cu câțiva ani în urmă. Mulțumim și companiei Măr din Statele Unite care le-a oferit școlilor noastre calculatoare de ultimă performanță pe care am pus Windows.” – a declarat Sandu presei după care s-a uitat curioasă cum un elev instala noul sistem de operare:

„Trebuie de apăsat aicia, peurmă apeși pe mai departe și bagi o flășcă în compiuter, după care apeși pe cmd, peurmă pe install și mai peurmă pe delete system32.exe și apoi pe delete BIOS.” – a declarat un elev pe nume Andrei în fața Președintei și profesorilor aflați la eveniment care mai apoi l-au aplaudat, cu toate că n-au prea înțeles ce-a avut în vedere băiatul.

Și unii profesori s-au arătat surprinși de vizita Președintei și de noua tehnologie care este tot mai prezentă în viața de zi cu zi: „E foarte frumos și mai ușor pentru noi profesorii, la lecție le dăm elevilor de învățat câte ceva și noi ieșim cu colegii profesori în coridor și facem TikTok-uri sau ne uităm pe la TikTok, ce se mai petrece pe acolo. Plus că școala noastră în sfârșit a instalat și un fax, putem să trimitem o foaie prin cabluri, nu știu eu cum funcționează toată chestia asta, dar la urmă foaia ajunge tot prin cablu la Ministerul Educației de-odată și primim și un răspuns cu mult mai rapid.” – ne-a mărturisit Ala Botnarenco, o profesoară de matematică în vârstă de 68 de ani.

Articole asemănătoare