Mândria Moldovei! Un moldovean a luat din nou primul loc din lume la înot

Vești bune pentru Republica Moldova chiar din Indonezia, acolo unde recent a avut loc campionatul mondial de înot din acest an. Un moldovean a reușit să ia primul loc la înnot pentru Republica Moldova – din cele 156 de țări care au participat la campionat, și asta pentru a doua oară.

Ion Lungu în vârstă de 38 de ani este un înotător din Republica Moldova, orașul Edineț, care a mers tocmai în Indonezia pentru a-și reprezenta țara la acest mare eveniment – cu succes. Moldoveanul s-a clasat pe locul întâi, înotând o distanță de 6 kilometri într-o oră și douăzeci de minute.

Acest lucru le-a convins în special pe organizatoarele indoneze care au evaluat întregul campionat de înot și au decis să-l aleagă tocmai pe Ion drept câștigător al acestui campionat. Ion Lungu este un bărbat din Edineț pasionat de înot încă de pe vremea pe când era adolescent: „Îmi amintesc prima dată m-am învățat să înot când aveam încă 12 ani, am mers cu băieții la un iaz din apropiere și aceștia m-au aruncat în iaz. Nu știam să înot, dar am început a da din mâini și din picioare și parcă s-a primit. Mai apoi mi-am rugat părinții să mă dea la lecții de înot, fiindcă tata era funcționar public și își permitea să-mi plătească lecțiile. Uite așa încetișorul cu încetișorul am reușit, după mulți ani de muncă.” – ne-a declarat bărbatul într-un apel telefonic. Pe lângă înot, Ion se mai ocupă și cu alte activități precum gimnastica și fitnessul – acesta însă deține și un salon de masaj propriu chiar în Capitală, foarte popular în rândul femeilor care merg acolo și iese cu zâmbetul pe față.

Bărbatul ar urma să se întoarcă în țară și să fie întâmpinat cu flori și bucurie, mai ales de către vecinele sale din Edineț care l-au susținut mereu pentru ca acesta să poată să-și atingă visul: „Ionuț tot timpul a știut cum să ne înveselească. În fiecare duminică mergeam la înot cu dânsu și cu mai multe prietene și el chiar știa să înoate foarte bine și ne-a învățat și pe noi, ne-a dat tot timpul fel de fel de sfaturi practice despre înot și despre figura perfectă și noi nici n-a trebut să-i plătim vreun ban – un prieten adevărat. Mă bucur mult că a câștigat primul loc, să vină acasă să sărbătorim că noi abia îl așteptăm și ne este dor, nu l-am văzut trei săptămâni.” – ne-a declarat Adriana, o bună prietenă și vecină.

Articole asemănătoare