Marina Tauber se teme că fără imunitatea parlamentară ar putea lua Covid

Tristețe pe fețele mai multor deputați la Parlament, după ce s-a anunțat că imunitatea parlamentarilor ar putea fi înlăturată printr-o nouă lege. În special Marina Tauber și-a arătat dezacordul față de această lege de care își face griji.

Se pare că Tauber nu face diferență dintre sistemul imunitar și imunitatea parlamentară. Aceasta crede că, odată ce imunitatea parlamentară-i va fi înlăturată, aceasta s-ar putea îmbolnăvi cu mult mai des decât o face:

„Eu rămân șocată și stupefiată de această lege care nu este absolut deloc în folosul deputaților. La ce vreți să ne scoateți imunitatea noastră parlamentară? Voi vă gândiți la sănătatea noastră în general? Eu ce adică să merg de câteva ori pe an la medic din cauza unei răceli sau și mai rău, din cauza la Covid? Eu și așa merg în fiecare lună la chirurgul plastician și-s sătulă deja de atâtea sesiuni, dar îmi mai lipsește să-mi vizitez doctorul de familie. Vedeți că în toate țările în care deputații au o imunitate parlamentară, aceștia răcesc cu mult mai rar și nici nu merg la medic. Regina Elizaveta din America s-a îmbolnăvit de Covid pentru că ea nu-i deputată și nu avea imunitate, voi vreți și noi să ne îmbolnăvim? Foarte urât din partea autorilor legii, noi vom contesta și vom protesta la Ministerul Sănătății, așa nu mai merge.” – s-a arătat Tauber supărată.

Totuși, niște colegi din parlament au ieșit la tribună pentru a-i explica Marinei Tauber că aici merge vorba despre două imunități diferite:

„Doamnă Tauber, există o diferență între imunitatea de parlamentar și sistemul imunitar pe care îl are oricine. Imunitatea de parlamentar acordă anumite privilegii parlamentarilor și deputaților în cazul unor litigii sau a unor dosare penale, imunitatea pe care o cunosc cetățenii este însă un termen biologic. Vă recomand să vă informați mai bine și apoi să ieșiți la tribună că am pierdut cinci minute din cauza discursului dumneavoastră.” – a încercat Igor Grosu, președintele Parlamentului, să-i explice lui Tauber pentru a o liniști.

Totuși, Tauber are de gând să angajeze niște consilieri experți în mediciănă care-i vor explica mai ușor diferența dintre cele două imunități.

Articole asemănătoare