Masă de sărbătoare la Președinție. Macron a mâncat două ore fără ca să se oprească

După ce a fost anunțată întrevederea dintre Maia Sandu și Emanuel Macron consilierii președintei Moldovei au angajat cele mai bune gospodine din țară pentru a găti cele mai gustoase mâncăruri tradiționale moldovenești penru președintele Francez.

Pâna acum Macron era perceput la Chișinău ca un opozant al aderării Republicii Moldova la UE, însă după o întâlnire de aproximativ două ore cu ușile închise la Președinție, acesta și-a schimbat retorica. Din sursele noastre, președintele francez a fost întâmpinat la o masă mare și lungă de sărbătoare, similară cu cea de la Moscova. De data aceasta însă masa era plină cu fel de fel de mâncăruri, de la mămăligă cu brânză, la răcituri și sarmale, iar în capul mesei se afla Maia Sandu cu care acesta a și ciocnit paharul.

O gospodină care a participat la pregătirea bucatelor a declarat: “Singură, am fost chemată de un consilier al doamnei Maia Sandu care m-a întrebat dacă aș vrea să îi gătesc domnului Macron cele mai bune răcituri. Am acceptat imediat și am îngrămădit vreo două vecine și a venit taxiul să ne ia pe ambele ca să gătim acolo mâncare.” La pregătirea bucatelor ar fi participat în jur de 10 gospodine din toată țara dar și 3 inspectori care au avut grijă ca mâncarea să fie gătită igienic și să conțină destule ingrediente precum sare.

În timpul ședinței cu ușile închise, Emanuel Macron nu a prea reușit să discute mare lucru cu Maia Sandu, deoarece timp de două ore ar fi mâncat în continuu, așa cum ne-a confirmat deputatul Alaiba care a luat și el parte la masă. Conform unui analist politic, vizita la Chișinău al președintelui francez a fost una culinară, alte surse spun că Macron ar fi cerut-o de logodnică pe Maia Sandu, de aici și masa de sărbătoare:

„Domn Macron știa de ce vine în Republica Moldova, fiindcă va fi pus la masă și să vedeți că o să-l ducă și pe la Cricova unde-l vor cinsti, că el acolo are un colțișor propriu de vinuri ca și doamna Merkel. Masa de la președinție a fost făcută și în stil franțuzesc, la desert s-a servit croissant și un platou cu brânzeturi și struguri.” – susține expertul politico-culinar Eugen Bulinici, unul dintre inspectori.

Până la urmă, această vizită rămâne a fi una de succes, care a permis Republicii Moldova să se afirme pe arena internațională și să dovedească faptul că un stat mic poate trece prin toate greutățile având masa plină.

Articole asemănătoare