McDonalds-urile închise din Rusia au devenit restaurante rusești de borș și de alte mâncăruri tradiționale

După ce McDonalds, la fel ca multe alte companii, a decis să se retragă din Federația Rusă – autoritățile de acolo deja au și găsit o modalitate de a privatiza restaurantele și de a le transforma în companii rusești. Vechile locații McDonalds de azi înainte se vor numi McGulash și vor fi un fel de McDonalds rusesc.

Ideea i-a venit chiar Ministrului de Externe rus care s-a gândit că ar fi bine să privatizeze companiile care doresc să părăsească Rusia, până la urma urmei privatizarea companiilor era un lucru destul de obișnuit în fosta Uniunea Sovietică.

„La ce ne trebuie nouă tot fast-food-ul ăsta american care și așa e periculos pentru sănătatea tinerilor noștri? Da să ne lase în pace americanii cu mâncarea lor nesănătoasă, noi vom avea mcpirjokul și mcborșul nostru. McDonalds-urile vor deveni treptat McGulaș-uri – restaurante originale rusești unde vom vinde tot felul de mâncăruri rusești tradiționale de-ale noastre precum clătite rusești, borș, pirojok și multe altele. Plus la asta, din cauza că și CocaCola a decis să ne părăsească țara, noi am decis să privatizăm și această companie care de azi înainte va produce numai băuturi de Cvas și tot felul de tărie pentru cei cu peste 18 ani. O să discutăm zilele viitoare și vom privatiza și alte companii care nu mai doresc să rămână la noi, probabil în curând BMW va produce numai mașini lada în țara noastră.” – a declarat Sergei Lavrov, ministrul de externe al Federației Ruse, în cadrul unei conferințe de presă la care au asistat numai jurnaliștii ascultători.

În Rusia ar urma să fie privatizate și alte firme internaționale cărora la fel le va fi schimbat numele ca să nu mai fie asociate cu Statele Unite ale Americii. Compania de vânzare a produselor online Amazon își va schimba numele în Taiga, Apple în яблоко (yabloko, în limba rusă: măr), compania de fast food american Burger King își va schimba numele în Burger Țar iar Kentuky Fried Chicken (KFC) în Владивостокская жареная курица (din rusă: găină friptă din Wlodiwostok).

Articole asemănătoare