Metodă nouă de plată în magazinele din R.M: plata cu culiokul

Cine a spus că metoda de plată cu cardul bancar Visa sau Mastercard ar fi una dintre cele mai rapide, convenabile și moderne? Mai multe supermarkeuri și magazine din capitală au decis să introducă, pe lângă posibilitatea de a putea plăti bani cash sau cu cardul bancar, o altă posibilitate: plata cu culiokul, numită “Culiok Pay”.

Acest lucru funcționează foarte simplu. Trebuie să mergi într-un market sau magazin care acceptă metoda de plată “Culiok Pay” și să ai la tine cel puțin o sacoșă (culiok) neagră. Pui banii în sacoșă, încercuiești cu pixul data de pe calendarul sacoșei pentru confirmare și îi înmâni sacoșa vânzătorului pentru a plăti produsele achiziționate.

Inventatorul metodei de plată Igor D. se arată mândru de noua metodă și speră ca aceasta să fie folosită de cât mai mulți moldoveni. Într-un interviu pentru un canal TV, acesta a declarat: “Eu folosesc plata cu culiokul de când mă știu. Cu culiokul nu e necesar să plătești doar cu bani, dar poți pune în el chiar și o bancă de tușonkă, un curcan sau 1kg de nuci”

Mai multe bănci din R. Moldova s-au arătat însă dezamăgite de decizia autorităților de a aproba această metodă de plată, dat fiind faptul că acestea nu vor putea primi nicio dobândă pe seama acesteia. Soluția instituțiilor bancare este însă să fie mărite prețurile sacoșelor cu calendar și lor să le fie oferite o provizie de 25% din prețul total al sacoșelor.

Articole asemănătoare