Mitropolia Moldovei dată în judecată că s-a rugat prea mult pentru ploaie

Amenzi de mii de Euro pentru Mitropolia Moldovei după ce aceasteia i se aduce învinuirile pentru ploile abundente din ultima vreme din Capitala țării. Primăria Chișinăului în frunte cu Primarul s-a plâns pe acest caz, dându-l pe Mitropolit în judecată la Curtea Supremă de Justiție CSJ.

Mitropolitul este învinuit printre altele de spiritism și exorcism, dar și de faptul că l-ar fi adus pe Dumnezeu prin rugăciuni să lovească Republica Moldova cu astfel de ploi distructive. Ploile abundente de astăzi au inundat Capitala dar și zeci de localități din apropiere, suma pagubelor ridicându-se la câteva sute de milioane.

Primarul Chișinăului nu a fost de găsit, o asistentă i-a motivat însă decizia de a da în judecată Mitropolia: „Știți, în țara asta când cineva comite o infracțiune trebuie tras la răspundere. Noi doar știm cum Mitropolitul cu Soborul de Preoți se rugau cu câteva săptămâni în urmă cam zilnic pentru ploaie, păi iaca na.. Dumnezeu bate cu bățu și le-a dat ploaie, vedeți cum ploaia distruge tot în țara asta în care și așa cam totul e distrus. Biserica și așa face milioane, dacă nu miliarde pe an și ea nu plătește impozite la stat, așa că trebuie și ea amendată din când în când. Lasă că noi le arătăm, Doamne Iartă-mă” – ne-a declarat Alexandra Rusu, secretara lui Ceban.

Curtea Supremă de Justiție a deschis în același timp dosar penal atât pe numele ÎPS-ului Vladimir dar și a întregii Mitropolii. Dosarul urmează să fie examinat în zilele următoare iar dacă Mitropolia va fi găsită vinovată, aceasta riscă o amendă în valoare de câteva mii de Euro iar câțiva slujitori ai Bisericii ar putea sta o perioadă după gratii. Totodată, Mitropolia ar putea fi impusă să plătească impozite începând din luna următoare – bani pe care primăria vrea să-i cheltuie pentru a deschide câteva cluburi de noapte în capitală.

Articole asemănătoare