Mitropolia Moldovei lansează cupoane de reduceri la serviciile Bisericești

Pentru a atrage din ce în ce mai mulți creștini la Biserică dar mai ales pentru a-i îndemna pe cei tineri să-și botezeze copiii la Biserică, Mitropolia Moldovei a decis să înceapă vânzarea cupoanelor Bisericești care oferă reduceri la botezuri, cununii dar și alte servicii oferite la Biserică.

Astfel, începând din 18 August, Î.P.S. Mitropolit Vladimir a iscălit o decizie care permite Bisericilor din țară să emită cupoane cu diferite reduceri la serviciile Bisericești. Este vorba de reduceri de 30%, 50% sau chiar 70% la diferite evenimente importante precum botezuri, cununii, scrierea la 40 de zile sau chiar pentru servicii funerare.

Mitropolitul crede că noua posibilitate va aduce Biserica mai aproape de creștini: „Cupoanele Bisericești oferă creștinilor reduceri la serviciile din sfântul lăcaș. Căci un creștin are reduceri peste tot, la telefonae, la electronică și la super market, însă la Biserică nu. De aceea noi am decis să schimbăm acest lucru și oferim cupoanele Bisericești gratuite persoanelor invalide sau slujitorilor Bisericești, iar restul creștinilor le dăm în vânzare cu prețuri între 100 și 500 de lei. Noile sfinte cupoane vor putea fi cadonate chiar și rudelor sau prietenilor, cine nu s-ar bucura de o reducere bună la un Botez sau la o Cununie? Totodată, acestea vor putea fi cumpărate nu doar la Biserici ci și la chioșcuri, gherete sau magazine alimentare iar primii 1000 de creștini care vor cumpăra cupoanele, vor primi și o cruciuliță gratuită sau o iconiță care este sfințită și are semnătura mea” – ne-a declarat Mitropolitul Vladimir al Întregii Moldove.

Sute de creștini de la o Biserică din capitală deja au și făcut rând azi de dimineață iar primele 50 de cupoane au și fost vândute la primele ore ale dimineții. Creștinii se bucură să cadoneze cupoanele de hârtie cu miros de tămâie nepoților, prietenilor sau chiar vecinilor. O enoriașă mai în vârstă prezentă la slujbă azi de dimineață ne-a declarat: „Off doamne Dumnezăule bogdaproste, bine că ieri mi-a venit pensia și am avut norocul să cumpărat o hârtiuță de asta de 300 de lei și-s tare mulțumită, mai ales că mi-o dat și o iconiță cu Sfântul Andrei cadou da și o cruciuliță. Am să-i cadonez lui nepoată-mea procentele iestea fiind că degrabă o să se cunune și știu că chiar are nevoie” – ne-a declarat bătrânica invalidă de gradul doi care primește o pensie de 800 de lei lunar.

Articole asemănătoare