Mitropolitul nu s-a scăldat de Bobotează: „Eu voi merge la Zatoka când va fi mai cald”

Chiar dacă în anii trecuți Înaltpresfințitul Mitropolit Vladimir obișnuia să se mai scalde din când în când de Bobotează, în acest an Mitropolitul a renunțat la acest obicei din cauza că era prea frig. Preacucernicul a anunțat totuși că va sărbători Boboteaza la vară.

În acest an Mitropolitul Vladimir a hotărât să nu mai meargă la scăldat de Bobotează fiindcă afară era prea frig și nu a vrut să se supună riscului de a răci. Cu toate acestea, Înaltpreasfințitul a promis că va merge la vară la mare la Zatoka unde își va spăla păcatele chiar în Marea din Ucraina.

„În acest an am renunțat la acest obicei de a mă băga în apa rece de Bobotează iarna, că vedeți ce-i de frig afară și eu deja om bătrân și repede mă înhață răceala. Deja am procurat câteva bilete și voi merge din fericire vara viitoare la mare la Zatoka când va fi mai cald, în Ucraina, iar acolo îmi voi lăsa timp și mă voi odihni, mă voi scălda și mă voi curăți acolo de păcate. La moment încă strâng donații de la enoriași pentru acest lucru fiindcă pandemia și scumpirea gazului ne-a atins și pe noi, nu ne mai putem plăti nici noi comunalele dar ce să mai vorbesc de un concediu ca în anii trecuți. Să știți că e bine să ne odihnim și să mergem la o mare, la un munte.. acest lucru e plăcut în ochii lui Domnu căci tot el ne-a dat aceste lucruri și tot el vrea ca noi să ne bucurăm de ele. Biserica îndeamnă toți credincioșii care au posibilitatea să mai meargă pe la o mare și să se odihnească, să uite de grijile și probleme zilnice. Dar să nu uite să mai vină și pe la Biserici sau la noi la Catedrală, să cumpere câte o lumânare și să doneze în cutiuța milei că asta e primit la Dumnezeu.” – a declarat Mitropolitul în cadrul unei emisiuni televizate.

Cu toate acestea, pe timp ce Mitropolitul are de gând să meargă să se odihnească, majoritatea cetățenilor n-au nici măcar bani pentru o odihnă de câteva sute de lei pe lacul Ghidighici din Capitală, nemaivorbind de Zatoka. Reamintim că în anii trecuți Mitropolitul Vladimir la fel obișnuia să mai meargă la mare și să fie văzut în ipostaza care nu chiar i s-ar potrivi unui Mitropolit de țară. L-am contactat pentru o reacție dar purtătorul lui de cuvând ne-a anunțat că Mitropolitul s-ar afla la munte într-o călătorie de afaceri și urmează să revină acasă peste 2 săptămâni.

Mitropolul Vladimir la Munte
Sursa: Ziarul de Gardă
Articole asemănătoare