Mitropolitul Vladimir l-a felicitat pe Kim Jong Un cu Ziua sa de Naștere

După ce zilele trecute ÎPS Vladimir a mers la Tiraspol pentru a-l felicita pe așa-zisul Președinte de acolo Krasnoselski cu ocazia câștigării unui nou mandat, astăzi ÎPS-ul iarăși a apărut în atenția publică. Mitropolitul l-a felicitat pe Kim Jong Un, dictatorul Coreei de Nord, cu ocazia zilei sale de naștere.

Înalt Prea Sfințitul i-a adresat o scrisoare dictatorului Coreei de Nord Kim Jong Un în care l-a felicitat pe liderul coreean cu ziua de naștere, i-a urat multă sănătate, binecuvântare dar și puterea în a conduce în continuare Coreea de Nord, țara de unde s-ar trage chiar și străbunicul Înaltpreasfințitului Vladimir.

„Stimate domn Kim Jong-Un, vă urez sincere felicitări cu ocazia Zilei dvs. de Naștere. Multă sănătate, binecuvântare de la Dumnezeu și putere în a vă conduce în continuare frumoasa țară Coreea de Nord, pe care personal am vizitat-o de 3 ori fiindcă un străbunic de-al meu mi se trage de acolo și am și niște rude care trăiesc în Coreea de Nord. E o țară frumoasă, cu multe tradiții și cu lume foarte ascultătoare care face totul așa cum îi spuneți Dvs., tare ne-am dori acest lucru și la noi în țară ca lumea să facă exact așa cum le spunem noi. Stimată domn Kim Jong-Un, o altă rugăminte din partea mea este să mențineți relații bune cu țara mea de baștină, Republica Moldova. În cazul lansării unei bombe nucleare către Statele Unite, vă rog să nu transmiteți obiectul nuclear prin Republica Moldova ci să ne cruțați țara. Domnul să vă aibă în pază!” – i-a scris Mitropolitul Vladimir liderului Coreei de Nord Kim-Jong-Un în limba coreană, pe care Înalt Prea Sfințitul o cunoaște destul de puțin. La scrierea mesajului Mitropolitul a avut însă nevoie de ajutorul ambasadorului Coreei de Nord de la Chișinău.

Scrisoarea trimisă cu două zile în urmă deja ar fi ajuns la liderul Coreei de Nord, Kim Jog Un, care a și-a însărcinat un slujitor să-i trimită Mitropolitului Vladimir un mesaj prin mulțumire în format digital: „Dragă Vladimir, liderul și conducătorul nostru preaînalt și preaiubit vă transmite sincere mulțumiri. Măria Sa s-ar bucura să vă întâlnească personal la o cafea data viitoare când o să vizitați Coreea de Nord din nou. Totodată, Măria Sa Kim Jong-Un v-a rugat să-i aduceți câteva suveniruri și dulciuri din Republica Moldova, liderul nostru preaînalt este iubitor de dulciuri, așa cum își iubește și poporul său de care are grijă să fie mereu cu zâmbetul pe față. Să trăiți!” – i-ar fi transmis Kim Jong Un Mitropolitului prin intermediul slujitorului său.

Articole asemănătoare