Moaștele Reginei Elisabeta vor fi aduse la Chişinău ca să fie sărutate de credincioşi

După sute de scrisori recepționate, Mitropolia Moldovei a decis s-o aducă în zilele următoare pe Regina Elisabeta a Marii Britanii, decedată recent, chiar la Chișinău pentru ca a enoriașii să-i poată săruta moaștele.

Mitropolia Moldovei a ieșit astăzi cu un comunicat important în fața presei în care a anunțat despre faptul că va trimite o cerere la Palatul Buckingham, fosta reședință a reginei, pentru a cere responsabililor s-o aducă pe Elisabeta a II-a pentru o zi la Chișinău ca aceasta să primească canonul creștinesc și să fie sărutată dar și petrecută pe ultimul drum de către credincioșii de la noi din țară:

„Doamna Elisabeta a II-a este considerată regina care a trăit cel mai mult timp, noi o considerăm Muceniță și Făcătoare de Minuni, de aceea vom cere ca trupul acesteia să fie adus și în Moldova pentru o zi, astfel încât credincioșii să aibă ocazia s-o atingă și s-o sărute pentru a se vindeca de boală trupească și sufletească. Recomandăm tuturor enoriașilor să vină să o vadă, va fi o premieră pentru țara noastră. Sperăm tare mult s-o putem aduce și la noi.” – le-a declarat Mitropolitul Vladimir enoriașilor de la slujba de azi dimineață. Pe de-o altă parte, nu se știe cum ar urma să se finanțeze adusul și întorsul reginei.

ÎPS Vladimir al Întregii Moldove a apelat la stat cerând un ajutor în valoare de jumătate de milion de lei. S-ar ca și intrarea la Slujba de Comemorare a Reginei să coste. Am sunat la Mitropolie pentru a întreba cum se va finanța mai exact adusul corpului Reginei și echipei ei dar și organizarea Slujbei iar un purtător de cuvânt de acolo ne-a declarat:

„ÎPS-ul a trimis o cerere la stat pentru a primi fonduri, plus la asta se vor pune și prețuri de intrare cel mai probabil. Fiecare enoriaș va plăti o sută de lei intrarea și va fi obligat să cumpere trei lumânări de câte zece lei pentru a le aprinde la sicriul Reginei Elisabeta a II-a. Vom reveni însă cu detalii, suntem în faza de dezvoltare al unui concept de finanțare a aducerii moaștelor. Totuși, dacă aceasta nu va putea fi adusă, sperăm să ni se trimită măcar o bucată mică din ea sau din sicriul ei.”

Articole asemănătoare