Mobilizare militară în Rusia. Putin a introdus armata obligatorie de la 12 ani

După ce a anunțat mobilizare militară generală în Rusia, lucru care obligă toți bărbații din țară să lupte pentru Rusia în războiul din Ucraina, Putin s-a mai gândit la o lege care i-ar aduce și mai mulți soldați.

Astfel, a fost introdusă armata obligatorie de la vârsta de 12 ani. Toți copiii dintre 12 și 18 ani vor putea să și lupte în război dacă însă vor trece peste anumite teste online. Acest lucru a fost anunțat chiar de către președintele Rusiei Vladimir Putin:

„Tineretul nostru în ziua de azi joacă fel de fel de jocuri cu împușcături: Call of Duty, Counter Strike sau jocul nostrul rusesc Cross Fire. Foarte mulți tineri mi-au spus că și-ar dori să învețe să tragă cu arma și în viața reală, de aceea anunțăm introducerea armatei obligatorie de la vârsta de 12 ani pentru toți copiii. Va fi un program special dar și niște ore școlare în cadrul în care elevii vor învăța cum să tragă din armă și cum să împuște exact așa cum o fac în jocurile video. Partea bună este că Patriarhul Kiril deja ne-a și sfințit manualele școlare pe care le vom da copiilor și a și făcut un pact cu Dumnezeu pentru ca toată treaba asta să fie curată.” – a declarat Putin în cadrul unei conferințe de presă.

Mai mulți părinți din Rusia s-au arătat foarte mulțumiți de această lege. Aceștia sunt mândri că în sfârșit odraslele lor nu vor mai sta toată ziua cu capul în calculator, așa cum o fac cei din Europa sau din America, ci vor merge la lupte ca bărbații adevărați. Nu se știe dacă părinții intervievați au declarata aceste lucruri benevol, sau dacă au fost impuși de către regimul lui Putin – cum sunt impuși cetățenii din Rusia de obicei.

Articole asemănătoare