Modă nouă pe Instagramul moldovenesc: Rochiile din saci de cartofi

Un nou stil vestimentar a ieșit în evidență zilele trecute pe Instagramul moldovenesc după ce două tinere din Nisporeni au publicat o poză în care apar îmbrăcate în niște rochii confecționate din niște saci de cartofi.

Cele două tinere din Nisporeni și-au confecționat singure rochiile din niște saci de cartofi pe care i-au găsit pe la bunici prin beci și s-au gândit să posteze poza pe Instagram pentru a inspira toți influencerii moldoveni de pe Instagram. La doar câteva ore după postarea pozei, modul vestimentar s-a ales doar cu vorbe de laudă din partea tinerelor de la noi din țară care s-au grăbit să procure și ele neapărat cât mai mulți saci de cartofi.

Aflând despre trendul de confecționare a rochiilor, vânzătorii de cartofi de la piața centrală care vând totodată și sacii au hotărât să profite de ocazie și să mărească prețurile sacilor de cartofi. Rezultatul: un sac de pus cartofii costă de 2 ori mai scump decât un kilogram de cartofi, lucru care le-a făcut pe majoritatea tinerelor să cumpere mai degrabă un kilogram de cartofi cu totul cu sac fiind că-s mai ieftine decât doar sacul fără cartofi. Printre vânzătorii de saci de la piața centrală se află și Maria Cheptene, o femeie mai în vârstă care a mărit și ea prețurile la saci.

„Doamne, chiar podaproste că tineretul ista mai iese acolo prin interneturi și se gândesc la tot felul de prostologii că iaca nu prea mergeau vânzările, dar după ce s-o pus pe acolo că se îmbracă în saci de cartofi păi să vedeți ce rânduri erau aici la cumpărat saci, chiar am fost sunată și mi s-a dat comenzi de câteva sute de saci albaștri și roșii, chiar mânțănim tineretului” – ne-a mărturisit femeia copleșită de noul mod vestimentar al tinerelor de pe Instagram.

Printre vlogherițele din mediul online se regăsește și Anișoara Cartoafă din Ungheni care a început a confecționa rochii din saci de pus cartofii cu câteva zile în urmă: „Păi iată trendul acesta de pe Instagram nu există doar în țara nostră, ci este un trend global. De aceea am procurat mai mulți saci de cartofi și chiar am deschis un magazin online unde vând așa rochii, am primit comenzi de prin diferite țări și chiar de pe alte continente precum de prin Briceni, America și chiar de pe toate continentele din Republica Moldova lumea îmi scrie și comandă așa rochii” – ne-a declarat tânăra de 19 ani care s-a apucat de confecționat rochii din saci de cartofi casând de la 100 de Euro pe o rochie.

Articole asemănătoare