Modernizarea armatei R. Moldova a început. Soldații vor primi în sfârșit ciorapi

Vești bune pentru soldații Republicii Moldova. Guvernul a alocat în sfârșit câteva miliarde de lei pentru a echipa armata țării noastre cu fel de fel de dispozitive moderne pe care mai înainte soldații nici nu le aveau.

Printre lucrurile pe care soldații noștri le vor primi se numără căciuli, ciorapi dar și bocani de piele. În special ciorapii i-a bucurat pe mulți soldați care în ultima vreme deja au și uitat ce înseamnă să porți o pereche de ciorapi:

„Ciorapii se oferă de obicei locotenenților de grade mai înalte care au peste zece stele, de exemplu mie, dar soldații simpli de obicei nu primesc ciorapi ci poartă un fel de ștrampi pe desubt ca să creadă lumea că ei poartă ciorapi. Acuma li se oferă în sfârșit și lor ciorapi și ni se oferă și nou echipament mai bun, în sfârșit nu ne vom putea apăra doar cu bâta sau cu spray-ul cu piper, ci ni se va oferi și câte o sabie iar din 2026 ne-au promis că ne vor da în sfârșit și câte un pistol de alarmă. Ne bucurăm că facem progres.” – ne-a declarat mândru Vitalie Pușcașu, un general de brigadă de la Chișinău.

În urma acestei noutăți pe mai mulți soldați mai nu i-au apucat lacrimile de fericire, mai ales că ciorapii ar urma să fie antiglonț, din bumbac, colorați în culorile tricolorului și resistenți la ploaie și la colb.

Articole asemănătoare