Moldova a primit un răspuns prin Email la cererea de aderare la UE

Lacrimi de bucurie pe fețele mai multor cetățeni dar și oficiali de stat ai țării noastre. După ce Președintele Maia Sandu și prim Ministru Gavriliță au îndeplinit cererea de aderare la Uniunea Europeană și au și depus-o, UE ne-a și transmis un prim răspuns prin Email.

Suspans la Guvern – acolo unde mai mulți angajați au deschis astăzi un Email pe care Republica Moldova l-a primit de la Uniunea Europeană. Deși inițial angajații Guvernului au crezut că Emailul ar conține acceptarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, era de fapt vorba de un răspuns automat pe care Uniunea Europeană îl trimite de obicei tuturor persoanelor care-i contactează.

„Mare ne-a fost bucuria când am văzut acolo un email de la Uniunea Europeană, mai ales că aveau flagul UE ca poză de profil. Dar am rămas cam dezamăgiți când l-am deschis, se cunoaște că Emailul a fost trimis automat – noi credeam că doamna Von Der Leyen ne-a scris ceva, vreo noutate îmbucurătoare. Dar mai așteptăm, ce să facem.” – ne-a declarat o lucrătoare de la Guvern. Pe de-o altă parte, Uniunea Europeană ne-a rugat să mai așteptăm un pic până la aderare:

„Din cauza pandemiei, muncitorii noștri lucrează de acasă și sunt suprasolicitați cu trimiterea de documente prin fax care conțin fel de fel de regulamente, amenzi etc. Vom depune toate eforturile și vom reveni cu un răspuns pentru Republica Moldova în decursul a cel mult 730 de zile lucrătoare, vă rugăm să ne înțelegeți că avem foarte mult de lucru.” – se arată într-un comunicat al Uniunii Europene.

Articole asemănătoare