Moldova cu un nou câștig la Jocurile Olimpice: disciplina de a fi corupt

Încă o senzație pentru Republica Moldova la jocurile olimpice din acest an care au loc la Tokio, Japonia. Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției Alexandru Pânzari a fost desemnat de Comisia de acolo câștigător al unei discipline pentru care țara noastră este deja renumită în lume.

Comisia jocurilor olimpice de la Tokio a hotărât să-l premieze pe Alexandru Pânzari pentru merite deosebite în cazuri și scheme de corupție, așa cum nu se mai cunoaște în vre-o altă țară de pe glob. Asta la puțin timp după ce acesta a fost reținut de către procuratură și urmează să stea pentru 30 de zile închis în închisoare.

Pe de-o altă parte, avocatul lui Pânzari cere ca acesta să fie eliberat de urgență măcar pentru a putea să meargă în Japonia să-și ridice premiul bine meritat: 5000 de dolari și o medalie de argint pe care scrie „たわごと” – adică corupție în limba japoneză.

Cu medalia de aur s-a ales însuși Ilan Șor pentru furtul miliardului. Acesta nu a putut însă să fie invitat la Tokio fiind că nimeni nu știe pe unde se află. Și Plahotniuc se regăsește în lista celor 10 câștigători, chiar pe locul 8. În fața sa se pare să există însă oameni mai corupți, precum Pablo Escobar, un exportator de droguri din Columbia, sau Alejandro Cucaracia, un vânzător de varză din Brazilia.

Articole asemănătoare