Moldova oferă Germaniei un miliard de lei pentru a combate inundațiile

Din cauza vremii rele din Germania, Ministerul Finanțelor de la noi a hotărât să cadoneze Germaniei un miliard de lei din bugetul de stat, motivând că această țară mereu a ajutat Republica Moldova și că a venit rândul Moldovei să o facă la fel.

Republica federală Germană s-a arătat foarte surprinsă de acest ajutor și a mulțumit Republicii Moldova pentru generozitate. Ambasada Germaniei de la Chișinău a declarat într-un comunicat de presă:

„Mulțumim Republicii Moldova pentru ajutorul acordat, fără acest ajutor nu am putut face nimic. Republica Moldova este o țară bogată cu mulți bani în bugetul de stat, de aceea apreciem faptul că ne-a dat și nouă ceva din rezerva lor de stat. Noi în schimb vom decide să oferim moldovenilor din Germania cetățenie germană fără nicio condiție și să importăm fructe și legume din Moldova în Germania, că-s tare gustoase. Noi nu le vom arunca pe dealuri, așa cum face Rusia.” – se arată printre altele în comunicat.

Prin această măsură, autoritățile de la noi doresc îmbunătățirea relațiilor bilaterale între aceste două țări. Mai mult, Sergiu Sârbu care face parte din Partidul ȘOR s-a oferit drept voluntar să meargă și să ajute nemții la rănit nămol, dar a fost oprit la vamă și întors înapoi.

Sergiu Sârbu s-a pornit în Germania dar a fost stopat la vamă din cauza dosarului său penal.
Articole asemănătoare