Moldovean a câștigat la Loto un milion de lei pe care i-a cheltuit pe băutură

Bucurie urmată de tristețe în viața unui moldovean din satul Răzeni raionul Strășeni. După ce a câștigat un milion de lei la Loto, bărbatul a cheltuit absolut toți banii pentru băuturi, mâncare și cadouri pentru vecinii săi pentru sărbătorile de Iarnă.

Mare a fost bucuria în viața lui Vasile Cebotaru din satul Răzeni, raionul Strășeni, când acesta a aflat cu patru săptămâni în urmă că a câștigat un milion de lei la loteria națională, după ce însă a cumpărat ani de zile mai multe bilete în valoare de câteva sute de mii de lei. Fiind copleșit de suma pe care a câștigat-o și nevăzând așa bani în viața sa, primul lucru pe care bătrânul l-a făcut cu banii a fost să cumpere mai multă băutură alcoolică scumpă dar și cadouri de sărbători pentru toți vecinii săi din sat – bărbatul a cheltuit trei sute de mii de lei într-o singură zi.

„Am fost prost și-mi pare rău, am mers la vecini să le cer cadourile înapoi măcar să le vând și să-mi recuperez un ban, dar nimeni n-a vrut să mi le întoarcă că mi-au zis că cadourile îs cadouri. Plus că în seara de anul nou tot din banii mei am luat artificii pentru sat care m-au costat aproape o sută de mii, acelea nimeni nu mi le mai dă înapoi. Ce prost am fost că am cumpărat din milionul acela și cadouri la vecini, că-mi băgam piciorul. Mai bine îmi luam numai băutură și mai lăsam din bani, că astăzi nu mai am niciun ban din care să-mi iau băutură. Rog oameni cu suflet mare să mă ajute cu bani și să doneze că le întorc înapoi când voi putea, fiindcă riscă să fiu dat și afară din casă că nu-mi mai pot plăti Chiria.” – ne-a declarat bărbatul descurajat care totuși mai are o speranță:

„Lu fosta mea femeie i-am cumpărat o șubă din piele și o brățară din aur pe care tare sper să le pot primit înapoi că eu i le-am cadonat. Dar ea scorpia așa și nu vrea să mi le întoarcă. Lasă că am să merg la ea la poartă și-am să urlu în fiecare seară până am s-o enervez așa de tare ca să-mi dea lucrurile cumpărate de mine înapoi, dar dacă nu apăi am să iau credit de la bancă și am să plătesc avocat să-mi întoarcă brățara de aur înapoi, c-am dat pe ea 80 de mii de lei.”

Cu toate acestea, avocații văd o problemă în acest sens. Un expert în domeniul civic susține că cadourile sunt cadouri și nu mai pot fi cerute înapoi, mai ales că bărbatul nu poate demonstra faptul că el este cel care i-ar fi cadonat fostei soții bunurile materiale valoroase.

Articole asemănătoare