Bărbat din Chișinău a donat sânge dar peste o zi a venit să-l ceară înapoi

Situație fără precedent într-o clinică din Capitală. În timp ce unii donează sângele fără a mai căuta vreo recompensă, alții vor să și-l dobândească înapoi. Se întâmplă în zilele noastre la Centrul de Transfuzie a Sângelui din Chișinău.

După ce a trecut printr-o procedură de donare a sângelui, un tânăr în vârstă de 35 de ani originar din Cahul, a venit adoua zi la centru o și a cerut să i se returneze sângele donat. Această informație ar fi apărut chiar în sursele oficiale ale Centrului de a Transfuzie a Sângelui din Capitală.

Prin telefon Monica Volcu, purtătoarea de cuvânt a centrului, ne-a comunicat că au trecut printr-un caz fără precedent, aceasta mai adaugă că tânărul a venit în dimineața zilei de 15 octombrie la centru, a ajuns la recepție cu un borcan de 1 l și a cerut să i se returneze sângele pe care îl donase cu două zile în urmă. “Medicii noștri de gardă au încercat să explice că acest lucru este imposibil, dar tânărul nu se dăsea bătut motivând că are nevoie de sânge pentru a-l duce la o oarecare vrăjitoare. Acesta fiind lucid a început să descrie cu lux de amănunte un ritualul de magie neagră în care elementul de bază este sângele de bou și părul de capră, lucruri pe care țiganca le-a cerut de la el” mai spune Volcu.

O doamnă de la recepție ne-a confirmat jurnaliștilor că tânărul a ridicat o pungă din mâna dreaptă în sus în care nu se cunoaștea exact ce conținea. Dar el ar fi spus că e păr de capră pe care el deja l-a găsit. Doamna ne mai declară că tânărul avea o stare agitată de parcă întârzia undeva: “Era o zi obișnuită de muncă, venisem la serviciu cu jumătate de oră înainte pentru că aveam niște treburi de terminat din ziua precedentă. Pentru un moment am auzit câteva voci pe culoarul centrului, dar nimic nu era straniu. Aapoi am zărit la fereastra recepției un tânăr în pielea goală, care avea în mâna stângă un borcan de sticlă, iar în cea dreaptă o pungă. Acesta începuse a striga la noi precum că are nevoie de sângele pe care l-ar fi donat cu câteva zile mai devreme. Noi am încercat să liniștim, dar din păcate nu ne-a reușit. Am fost nevoiți să solicităm pază dar și o echipă de psihologi pentru a-l calma.” ne mai spune doamna de la recepție.

Într-un final totuși tânărul nu și-a obținut sângele înapoi. În aceeași zi a fost încarcerat și plasat în izolatorul pentru oameni cu deficiențe mintale din cadrul Spitalului de Psihiatrie din Chișinău. Reprezentanții clinicii de donare a sângelui din Chișinău spun că în urma acestei situații sunt nevoiți să elaboreze un contract care se va semna între donator și centru în care se stipulează mai multe puncte. Una dintre cele mai importante clauze va fi faptul că pe viitor, centrul nu se angajează în returnarea sângelui sau a componentelor sangvine care au fost donate de către donator.

Articole asemănătoare