Moldovean arestat după ce a spart o țeavă ca să fure gaz într-o căldare

Atac raider într-o centrală de gaz din Republica Moldova după ce un moldovean a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce ar fi spart o trubă de gaz pentru a-l lua acasă într-o căldare pe care o avea la el.

Situația s-a produs aseară într-o centrală de gaz din Republica Moldova în care sunt ținute ultimele rezerve de stat ale gazului natural. Din cauza crizei energetice se pare că bărbatul s-ar fi descurajat, uitând despre faptul că gazul este otrăvitor și nu ar fi trebuit transportat într-o căldare fiind că acest lucru nu prea este posibil.

Cu toate acestea bărbatul a fost surprins în timp ce spărgea țeava de gaz cu o bormașină pe care ar fi luat-o de acasă însă ghinion. Țeava pe care bărbatul a spart-o era goală și prin ea nu mai era transportat gaz la momentul dat, ci apă potabilă pentru suburbiile capitalei. Cu toate acestea, bărbatul a ținut căldarea sub țeavă crezând că ar curge niște gaz, în timp ce apa a început însă a curge la fața locului a sosit un echipaj al forțelor speciale care l-au încătușat și arestat pe bărbat.

Contactați de noi, Forțele Speciale de Poliție din Capitală ne-au declarat: „La fața locului a sosit un echipaj al forțelor speciale care l-au încătușat pe bărbat pentru că a vrut să fure gaz din centrală, când prin țeavă de fapt curgea apa potabilă. Nu recomandăm cetățenilor să facă acest lucru fiind că este foarte periculos. Dacă în țeavă s-ar fi aflat gaz, așa cum credea bărbatul, păi atunci acesta ar fi sărit în aer cu totul cu centrală” – ne-a atenționat purtătoarea de cuvânt Daniela Mocanu.

Nu este prima dată când în țara noastră se întâmplă un astfel de incident. Anul trecut un bărbat din Strășeni a tăiat un cablu de telefonie al companiei Moldtelecom S.A. pentru a fura niște internet – bărbatul la fel a fost prins de către polițiști. Un alt caz din anii trecuți însă cu un sfârșit tragic s-a petrecut la Chișinău – acolo unde un moldovean s-a cățărat pe un stâlp electric pentru a fura niște curent dar a fost zguduit și trântit la pământ.

Articole asemănătoare