Moldovean din Criuleni arestat după ce producea ilegal un avion electric

Un nou caz la Criuleni la doar puțin timp după ce poliția a descoperit că tot acolo se produceau elicoptere ilegale. De această dată unui moldovean i-a fost confiscată schița avionului electric pe care acesta l-a dezvoltat împreună cu compania AirBus din Olanda.

Andrei Cantemir din Criuleni a fost vizitat de polițiști după ce mai mulți vecini s-ar fi plâns că în beciul bărbatului ar fi o gălăgie insuportabilă. La un moment dat, bărbatul a primit o vizită neplăcută de la Brigada de Poliție cu Destinație Specială ,,Fulger”, care au năvălit asupra beciului domnului Cantemir și i-au confiscat avionul electric care ar putea fi devenit primul din lume de acest fel dar și câteva elicoptere electrice.

Deocamdată nu se cunoaște unde se află bărbatul, acesta ar risca însă o amendă de 25000 de Euro și 10 ani după gratii pentru contrabandă cu piese de avion și producerea ilegală a bateriei avionului. Din fericire avionul însă funcționează așa că ar urma să-i fie cadonat companiei AirMoldova care va continua testarea funcționalității sale. O persoană anonimă ne-a transmis însă datele de contact ale avocatului bărbatului pe care l-am și contactat pentru a-l întreba ce avea de gând mandantul său. Acesta ne-a răspuns:

„Domnul Andrei avea ideea încă din copilărie când mergea prin Chișinău cu troleibuzurile celea electrice. Acesta s-a gândit că s-ar putea de dezvolta și un avion electric care să fie cu mult mai ecologic și să nu fie atât de dăunător mediului înconjurător. Acesta s-a apucat de primele schițe încă din toamna anului 2018 și pe atunci a apărut chiar și într-un ziar din Statele Unite de unde a fost contactat de Elon Musk de la Tesla și de șeful companiei AirBus care i-au oferit sprijinul financiar necesar. Eu lui i-am recomandat să-și deschidă o companie oficială mai mare dar acesta a decis să-și lărgească beciul cu buldozerul pentru a putea lucra acolo în liniște mai departe și a-și realiza ideea – din păcate n-a ascultat de mine și acuma nu mai dau de el” – ne-a declarat avocatul său.

Articole asemănătoare