Moldovean întors din Italia bătut de vecini fiindcă nu le-a adus cadouri

Caz mai puțin plăcut pentru un moldovean din Florești care s-a reîntors recent din Italia în Moldova. Acesta a fost luat la bătaie chiar de către vecinii săi fiind că s-ar fi întors din Italia cu mâna goală și nu le-a adus cadouri, cum obișnuia să facă în anii trecuți.

La fața locului au intervenit și mai multe echipe de patrulare a Poliției pentru a calma spiritele și a-i despărți pe vecini. Bătaia a început în a treia zi după ce Ion Țâncu, numit de vecini Giovanni Ragazza, a revenit și în acest an din Italia dar nu le-a adus vecinilor nici un cadou – cum a făcut de fiecare dată în anii trecuți.

Vecinul Andrei care a petrecut o viață în sat s-a arătat foarte supărat de acest gest, declarându-ne: „Eii, iaca cum Giovanni vinea în fiecare an cu câte un pachețăl de sodă din Italia, cu câte un cozonac italian de acela bun și ne mai organiza nouă vecinilor câte un șașlâciok… dar anul ista chiar cu mâna în fund? Așa nu merge, nu se face așa. Eu știu că dacă vii de la Italia apăi acolo tu ai bani destui că acolo se plătește bine, de asta ne-am gândit că ar fi bine să învețe el o lecție și lasă că un pumn în bot prinde bine, s-a învăța minte data viitoare…“

La rândul său, moldoveanul revenit din Italia s-a arătat îngrijorat de comportamentul vecinilor și a declarat că din această cauză ar avea de gând să-și vândă curând casa: „Nu merge așa, ce ăștia-s vecini? Eu am plătit din banii mei să facem și drumul aici în mahală, am plătit și pentru luminație, în fiecare an le dădeam cadouri și bani.. și anul ăsta chiar să sară ei la mine la bătaie? Știți câte mii de euro am investit eu în mahala asta și acum ei cu așa comportament? Asta-i Moldove noastră, toți cred că gata dacă vii de la Italia apăi știi limba la perfecție și ai bani cu sacii, dar numai tu știi cum îi faci. Gata, ajunge. Vând tot și mă întorc înapoi la Milano.“

Nu este prima dată când se întâmplă un așa caz. În ultima vreme, tot mai mulți cetățeni reveniți de peste hotare sunt hărțuiți de către vecinii care caută bani. Într-un alt caz din Anenii Noi un moldovean a fost alungat din sat de către vecini fiind că a refuzat să construiască o fântână în mahala din banii proprii.

Articole asemănătoare