Moldovean prins la vamă cu 200 l de vin în sticle Baban „Asta-i apă dulce wăi”

Caz ironic și ieșit din comun între frontiera Moldova-România. Un cetățean moldovean a încercat să treacă vama cu 200 de litri de vin, însă fără succes. Bărbatul a încercat să transporte vinul contrafăcut în niște sticle care de obicei conțin apă dulce “Baban” sau apă minerală.

Ion Vlas, un cetățean din Nisporeni care a apărut la vamă de nicăieri în stare de ebrietate, transporta în automobilul său mai multe sticle pline cu vin nedeclarat și contrafăcut cu o tărie la nivelul unei băuturi spirtoase de 40%. Alcoolul se afla în sticle de plastic “Baban” și “Gura Căinarului” iar cetățeanul dat a refuzat să recunoască că în sticle se află vin, și nu apă dulce.

„Stimată poliție de frontieră, eu am un biznăs mic în Moldova. Duc apă dulce la bratanii mei români care au magazine acolo. Pe cuvântul meu asta e apă dulce wăi, di și voi pe mine mă provocați? Voi și, vreți bani din mine? Și ni-o vândut la bază, așeea și duc la bratani. Apa asta e cu gust oleacă acriu de poamă și de perjă, dar eu sincer vă spun că-i apă dulce. Voi și, nu ați băut niciodată așa șeva? Iaca eu dacă vreț chiar amu vă arăt cum trag apa asta dulce pe gât, un kil de apă dulce beu acum pe loc și nu ni-i nică zău vă spun. Dar voi dacă vă fâțâiț în colo-n coace, atunci restul întrebărilor la Vasea de la bază, eu aici nipriciom. Așa vo învățat, să vă legați de lume cinstită. Eu îs om credinșios, nu amăjesc pe nimeni și merg în fiecare duminică la Biserică la Popa că lui tare-i mai place Babanul meu care-l pune și în împărtășenie. Vsio, hai puneți ștampila că eu mă grăghesc, nu am și să vă docajăsc vouă vapșăta nică voi șine sînteț wăi.” – le-a reproșat omul polițiștilor.

Poliția însă nu s-a arătat provocată. Polițiștii de frontieră moldoveni au confiscat toată marfa pe care urmează s-o pună în vânzare datorită gustului dulciu-amărui pe care vinul îl are, dar și din cauza nivelului foarte ridicat de alcool de 40%. Mai întâi însă lichidul a fost trimis la laborator pentru a fi analizat dacă nu cumva are oarecare urme de Covid.

Poliția de frontieră e tot mai alarmată după ce în ultimii ani din ce în ce mai mulți moldoveni încearcă să exporte în România fel de fel de lucruri din R. Moldova. Pentru a face față fluxului mare de controale, din când în când unii trecători mai sunt supuși unui test poligraf sau pur și simplu întrebați dacă au la ei vreun lucru ilegal, iar dacă răspunsul este nu – atunci persoanele sunt lăsate mai departe fără nicio problemă.

Articole asemănătoare