Moldoveni care nu mai aveau loc în avion, transportați cu busul în Canada

Situație ieșită din cale afară pentru niște moldoveni care și-au cumpărat bilete de avion pentru a zbura din Moldova în Canada. Din cauza avionului plin care a zburat spre Canada defectându-se, administrația companieie aeriene i-a transportat pe pasageri cu busul dar și cu vaporul în Canada.

Astfel, moldovenii ghinioniști vor avea nevoie de 9 zile în loc de 16 ore pentru a ajunge în Canada. Aceștia vor fi nevoiți să meargă 24 de ore într-un bus până în Franța, de acolo vor merge cu un vapor timp de 6 zile până în Statele Unite iar din Statele Unite vor merge cu trenul până în Canada timp de 2 zile.

Decizia a fost luată chiar de administrația unei companii aeriene din Capitală care a recunoscut că este nemulțumită de situație, însă nu ar fi avut o soluție mai bună dat fiind faptul că nu le-a putut întoarce banii pasagerilor iar călătoria trebuia cumva să aibă loc: „Într-adevăr este o situație neplăcută poate, dar decât nimic mai bine lasă-i deja să meargă cu busu și vaporul că nu-i chiar mare lucru. Noi avem șoferi și căpitani profesioniști care știu a merge bine și repede și care nici n-au nevoie de somn, să vedeți ce repede vor ajunge în Canada oamenii. Nouă zile trec ca fulgeru că nici nu le simți – cum la mine, data viitoare am fost la odihnă la Odesa pe vreo 10 zile și parcă au trecut ca câteva ore, sincer vă spun” – ne-a declarat Leonea Cheptene, unul dintre șefii companiei aeriene îngrijorat de situația pasagerilor.

Pe de-o altă parte, mai mulți oameni s-au plâns că trebuie să ajungă neapărat în Canada la școală sau la muncă căci altfel riscă amenzi. O moldoveancă cu un copil de șapte luni ne-a declarat: „Blea ei ce s-au afighit sau ce? Eu acolo trebuie să plec mai repede la muncă, să stau în carantină 7 zile mai întâi.. voi vă închipuiți? Mai ales că eu am și un copil mititel, că iaca na am mers noi cu busul vreo 18 ore deja, dar copilul a început a plânge, pampersul s-a uzat și deja pute în tot busul, fuu… chiar e un rahat la figurat” – ne-a declarat moldoveanca nemulțumită prin video chat.

Administrația companiei aeriene înțelege reclamările persoanelor aflate în drumul spre Canada și le-a promis drept pagubă câte o cafea gratuită dar și câte un sandviș la reducere pentru a nu duce foame pe drum.

Articole asemănătoare