Moldoveni luați de poliție după ce au prins niște rațe într-un parc din Franța și au făcut frigărui

Faptă ieșită din comun al unui moldovean care s-a mutat recent în Franța. Acesta a mers într-un parc la făcut frigărui alături de fiul său în vârstă de 24 de ani și după ce au realizat că au prea puțină carne și nu le va ajunge, cei doi au prins trei rațe din care au făcut frigărui și au fost zăriți de către poliția Franceză.

Bărbatul în vârstă de 52 de ani care s-a mutat recent în orașul Bordeaux din Franța a mers la frigărui împreună cu fiul său. La un moment dat, celor doi li s-au terminat carnea pentru grătar și din cauza că grătarul încă era aprins, fiului bărbatului i-a venit ideea de a prinde câteva rațe care traversau în acel moment parcul fiindcă acolo prin apropiere le era casa.

Se pare că cei doi nu știau că în Franța nu este permis să furi animalele pe care le vezi pe stradă, dat fiind faptul că acestea sunt protejate și întreținute de către comună. Cei doi au fost surprinși de către mai mulți trecători francezi care s-au arătat șocați și au alertat poliția: „Am rămas șocată când l-am văzut pe bărbatul dat cum a luat de gât rațele și le-a adus să le pună pe grătar. Celălalt bărbat a început să le penească iar apoi aceștia le-au fript în timp ce rațele încă erau vii, foarte groaznic. Ne-am speriat cu toții și de aceea am alertat poliția, copiii mei au avut nevoie de o intervenție psihologică, n-au mai văzut așa lucru în viața lor.” – a declarat o martoră poliției. Am contactat poliția Franceză din orașul Bordeaux pentru declarații iar responsabilii de acolo ne-au comunicat:

„Cei doi bărbați au fost confiscați de către poliția pentru încălcarea ordinii publice, pentru furt dar și pentru crimă din cauza că au făcut grătar din niște rațe de rasă care, din păcate, și așa sunt pe cale de dispariție. Deocamdată unul dintre aceștia ar putea fi eliberat fiindcă la unul dintre infractori am stabilit niște probleme psihice. Când a fost luat de poliție acesta a început a striga mama și a făcut treaba mică în pantaloni. Cât despre bărbatul mai în vârstă, acesta ar putea să lucreze în 560 de ore în folosul comunității iar prin aceasta pedeapsa de 10 ani de pușcărie i-ar putea fi la 8 ani. Vă rugăm să informații pe oamenii de acolo de prin Moldova că animalele pe care aceștia le văd prin parcurile țării noastre sunt protejate de către stat iar furtul și omorul acestora se pedepstește dur.” – ne-a declarat Jean Moraux, un responsabil de-al poliției din Bordeaux.

Între timp, băiatul bărbatului care acum își ispășește pedeapsa care deja a și fost lăsat acasă a revenit înapoi în Moldova și dorește să meargă la emisiunea Vorbește Moldova pentru a se plânge și arăta cât de răi sunt Francezii, din cauza că i-au arestat tatăl din cauza unui lucru de nimic – în privința sa.

Nu este prima dată când niște moldoveni de peste hotare comit astfel de fapte. Anul trecut trei moldovence care s-a mutat cu traiul în Germania s-au gândit la o afacere ilegală care a fost dată peste cap de către poliție la scurt timp. Femeile se angajau ca femei de serviciu pe la diferite bănci și asigurări, după care furau monitoarele calculatoarelor pe care le găseau acolo pentru a extrage date din ele și a le vinde pe internet – ghinion însă, monitorul unui calculator nici măcar nu conține oarecare date.

Articole asemănătoare