Moldovenii care au încurcat Sf. Nicolae cu Sf. Andrei și au furat o poartă vor sta 7 ani după gratii

Ani grei de pușcărie pentru doi bărbați moldoveni din Călărași după ce aceștia au încurcat seara Sfântului Nicolae cu seara de Sfântul Andrei și au furat poarta unei vecine care se afla peste hotare.

În noaptea de 6 Decembrie, unde mulți creștini sărbătoresc Sfântul Nicolae pe stil noi, cei doi bărbați în stare de ebrietate au mers la o vecină care nu se află acasă de patru luni de zile și i-au furat poarta, după care au dus-o la metal. Fiind convinși că Cel de Sus nu-i va pedepsi și că tradiția permite acest lucru, după ce au scos și au vândut poarta a doua zi cei doi bărbați au mers pentru a-și mai cumpăra alcool. Totuși, ei nu au atras atenția că în gospodărie erau instalate două camere de luat vederi prin care au fost surprinși în timp ce furau poarta.

Acest lucru a fost observat imediat de către femeia păgubașă care a alertat poliția iar a doua zi s-a întors acasă din Rusia și a mers direct la procuratură pentru a depune plângere pe cei doi bărbați. Astfel, s-a decis cercetarea celor doi bărbați pentru furt și hoție iar aceștia riscă cel puțin 7 ani de pușcărie și o amendă de până la 50 de mii de lei. Din cauza problemelor cu alcoolul, cei doi bărbați nu s-au prezentat în fața instanței – au mers însă la metal de unde au sperat să recupereze poarta, însă prea târziu.

La o zi după sfântul Nicolae, și alți oameni de prin regiune s-au trezit fără porți. Oamenii cred că în spatele acestor fapte s-ar ascunde tot cei doi bărbați – lucru confirmat chiar de către Vasile Lungu, bărbatul care le-a cumpărat porțile indivizilor în stare de ebrietate: „Ei mi-au adus o poartă la un miez de noapte și eu încă eram prin garaj și aveam niște treburi, am zis că le-o cumpăr că am crezut că-i vreo poartă veche de la ei și doar se știe că nu de Sfântul Nicolae se scot porțile, dar de sfântul Andrei. Măi când i-am văzut că au mai venit cu o poartă, era mai nou nouță, n-am vrut să le-o cumpăr dar ei m-au rugat și au zis că asta ar fi poarta soacrei decedate unde și așa nu mai trăiește nimeni, așa că le-am cumpărat-o și pe asta. Dar cu a treia poartă se vede că ei au mers mai în deal, la un bun prieten de-al meu care tot primește metal.” – ne-a mărturisit bărbatul.

Nu ar fi prima dată când cei doi bărbați fac astfel de probleme. Potrivit mai multor vecini care au dorit să le păstrăm identitatea, în anii trecuți cei doi obișnuiau să umble la miezul nopții prin mahala chiar în ajun de Crăciun și să strige „Hristos A Înviat” încurcând din nou două sărbători cu totul și cu totul diferite: Crăciunul și Paștele.

Articole asemănătoare