Moldovenii care nu o știu pe Șoșoacă ar putea pierde cetățenia Română

Vești proaste pentru toți moldovenii cu cetățenie românească. Aceștia și-ar putea pierde cetățenia în cazul în care nu vor putea dovedi faptul că o cunosc pe senata Diana Iovanovici Șoșoacă, o senatoare din România cunoscută pentru urletele ei asemănătoare Mariei Olar din R. Moldova.

Diana Iovanovici Șoșoacă, senatoarea din România care deseori face live-uri pe Facebook pe tot felul de subiecte controversate precum pandemia sau vaccinul Covid, a urlat în Parlamentul României convingând astfel mai mulți deputați de acolo să-i fie dat voie să-și prezinte noua lege. Astfel, potrivit noiii legi care ar urma să fie pusă la vot, toți moldovenii care dețin o cetățenie românească însă nu pot dovedi faptul că o cunosc pe Șoșoacă, riscă să-și piardă cetățenia română din cauza lipsei de cunoștiințe ai istoriei românești.

„Dragi deputați și onorată asistență, astăzi voi prezenta noua lege care are scopul de a identifica toți intrușii ăia din Republica Moldova care dețin cetățenia Română dar habar n-au despre cultura neamului sau despre personalitățile din țara nostră și unii dintre ei nici măcar nu vorbesc limba română, ci vorbesc limba moldovenească. Eu am fost recent în Republica Moldova unde oamenii d-acolo foloseau atât de multe rusisme încât nu mai înțelegeam ce vorbeau, de aceea am ajuns la concluzia că da, moldovenii nu știe limba românește pe care a vorbit-o strămoșii noștri. Noua lege o voi pune la vot peste o săptămână iar asta prevede faptul că moldovenii care dețin cetățenie română, dar habar n-au cine sunt eu, Diana Șoșoacă, cea mai populară senatoare a României, atunci le vom retrage cetățenia română și nu le vom mai permite să aplice la cetățenia țării noastre fiindcă nu ne știu istoria neamului nostru dar nici pe mine nu mă știu. Pe mine doar mă știe o Românie întreagă și chiar ar fi o dezordonare și o rușine ca moldovenii să nu mă cunoască. Vă mulțumesc.” – au fost cuvintele Dianei Șoșoacă în plenul Parlamentului României.

Diana Șoșoacă este o senatoare din România, un fel de deputată, care în ultima vreme a devenit din ce în ce mai controversată. Cu ceva timp în urmă aceasta a îmbrăcat pe gură o botniță pentru câini chiar în plenul senatului României pentru a-și arăta nemulțumirea față de purtarea măștii pentru a ne proteja de Covid. Mai mult, recent Șoșoacă a fost surprinsă tot în România alături de activista civică din R. Moldova Maria Olar. Cele două au fost date afară dintr-un restaurant după ce urlau una la alta și deranjau ordinea publică.

Lasă un răspuns
Articole asemănătoare