Musk își lansează firma în Moldova: „Vom trimite moldoveni în cosmos”

Vești bune pentru Republica Moldova după ce miliardarul Elon Musk, care deține compania de automobile electrice Tesla dar și firma spațială SpaceX, a declarat că are intenția de a-și extinde compania spațială și în țara noastră. Acesta chiar are de gând să trimită moldoveni în spațiu.

La o emisiune live din Statele Unite, Elon Musk a început a-și dezvălui intenția: „Ne vom extinde în Republica Moldova. Acolo am niște cunoscuți și știm că mulți cetățeni moldoveni vor în spațiu, de aceea vom începe în curând construcția primei stății spațiale din Republica Moldova. Printre primele experimente pe care le vom înterprinde va fi trimiterea unei rachete în care se vor afla doi moldoveni împreună cu o vacă. Pur și simplu vrem să vedem cum reacționează animalele când sunt trimite în spațiu și ce se întâmplă cu ele când revin înapoi” – a declarat magnatul miliardar Elon Musk în timp ce-i mai trăgea câte un fum din marihuană.

Elon Musk în timp ce a scos declarațiile

Auzind de această veste, sute de moldoveni s-au și înregistrat pe site-ul lui Musk în care acesta caută persoane care vor să zboare cu vaca în spațiu. Pentru misiunea spațială de două luni, moldovenii trimiși în spațiu vor primi un salariu de 15 mii de euro lunar iar fermierul care-și va oferi vaca pentru experiment o sumă de trei mii de euro.

Autoritățile de la noi s-au bucurat de faptul că miliardarul Elon Musk vrea să deschidă așa ceva în țara noastră și au decis crearea unui Minister special pe nume „Ministerul Aeronautic și Spațial Moldovenesc” dar și alocarea a cinci milioane de lei din bugetul statului pentru misiunile lui Elon Musk care ar putea aduce Moldovei venituri din taxe în zeci de milioane de dolari.

Postarea anterioară

Usatîi redevine Primar: „A fost o farsă, m-am pricalit și eu oleacă”

Următoarea postare

Pensia Babelor nespălate din transportul public va fi scăzută

Related Posts