Au o grămada datorii. Avion Air Moldova Antalya-Chișinău condus de o stewardesă

Din cauza lipsei de piloți care și așa sunt prea scumpi, compania AirMoldova, care și așa are datorii, a decis să-i dea voie unei Stewardese de la noi să conducă avionul.

Astfel, stwewardesa Maria Botnaru din Chișinău a fost prima femei din istoria aviației moldovenești care a condus un avion în timp ce era și pilot, și copilot dar și stewardesă:

„A fost o experiență de neuitat, în timp ce am lăsat avionul în aer să meargă drept înainte, am mers repede la clienți și i-am deservit cu ceai și cu cafea, iar mai apoi am plecat repede înapoi la volanul navei aernautice. Mă bucur că am ajuns în siguranță.” – s-a arătat ușurată stewardesa. Și compania AirMoldova s-a arătat foarte mulțumită, mai ales că astfel aceasta va economisi o grămada bani fiindcă va avea nevoie doar de o stewardesă și nu de un pilot iar astfel vor economisi o grămada bani: „Noi și așa avem o grămada datorii, acest lucru ne ajută enorm și economisim datorită faptului că o singură stewardesă este reponsabilă de un avion.” – s-a arătat mulțumit managerul companiei Vitalie Tarlapan.

Pe de-o altă parte, la sfârșitul zborului Antalia-Chișinău, pasagerii s-au arătat ușurați și și-au făcut semnul crucii: „Doamne, sărmana fată, numai noi am văzut-o cum în timpul zborului repede o lăsat ceaiul și a zburat către volan ca să conducă avionul. Bine că nu s-a întâmplat ceva.” – ne-a declarat Marin care a zburat cu AirMoldova.

Articole asemănătoare