Nebunie de Blajini la cimitirul din Soroca. Florin Salam a cântat acolo manele

Muzică și voie bună de Paștele Blajinilor la cimitirul de la Soroca. Și în acest an sute de romi au sărbătorit Paștele celor morți cu fel de fel de bucate, manele și chiar și frigărui care au fost date de pomană rudelor.

Punctul culminant al evenimentului a fost însă când în cimitir a apărut însuși Florin Salam, un manelist din România, care a cântat manele pentru a înveseli pe toată lumea, atât pe cei morți, cât și pe cei vii care au venit să pomenească morții:

„Frumos aicișa la Soroca, să moară mama. N-am mai văzut un Paște de-al Blajinilor d-ăsta, nici pă la noi prin România nu să mai face așa ceva că nu ne pre dă voie Iohannis. Am venit și yo să cânt manele păntru toată lumea, mai ales că de curând am și lansat un album dă manele exclusiv pentru cei duși de printre noi, Dumnezo să-i ierte. Sunt pentru prima dată aicișa și m-am distrat dă minune, a fost o plăcere să cânt de jele păntru toată lumea și pentru toată Bărosăneala d-aici de la Soroca. Mulțumesc pentru invitație, voi veni șî l anul numaidecât, mâncați-aș.” – ne-a declarat manelistul Florin Salam, mulțumindu-le romilor pentru primirea călduroasă. Înalta Maria dezlegătoare de vrăji, o romă de la Soroca, a dorit să ne dea și ea mai multe detalii despre sărbătoarea de Paștele Blajinilor care s-a sărbătorit la Soroca o săptămână întreagă, inclusiv astăzi:

„Noi ne îngrămădim aișa în fiecare an cu toată lumea și pomenim pă morț, că s-a dus dă printre noi șî nu mai este mâncaț-aș. Bine că ne-a venit șî Salam, Copilu Minune n-a dorit să vină că deja a fost invitat la Buzău la Paștele d-acolo. Da nu-i problemă mamă, uite câți copilași șî oameni voioși șî veseli, le dăm dă pomană șî una, șî alta. Câte un mic, câte o bucată dă sarmale, eu i-am luat la nepoțelu meu un telefon d-ăsta mai noi să-i dau astăzi cadou, că na, să-ș amintească șî de mine copchilu. Auz mamă, dar uite că eu mă uit așa la fața ta și văd acolo un viitor plin dă suferință și griji, vino la înalta Maria să-ț dezleje nodurile și să-ț alunje vrăjmașii. Hai mamă că-ț iau numai o sută…” – a încercat femeia să-i ghicească în palmă reporterului nostru, lucru pe care l-am refuzat.

Grătar de Paștele Blajinilor. În dreapta pozei: Înalta Maria, dezlegătoare de vrăji.
Articole asemănătoare