Nemerenco alarmată după ce în R. Moldova fost descoperită o nouă tulpină

O nouă tulpină descoperită în Republica Moldova pare să o îngrijoreze pe Ministra Sănătății Ala Nemerenco. Aceasta ar fi apărut alarmată în fața presei anunțând că a primit informația despre descoperirea unei tulpini noi în țara noastră despre care însă nu știe prea multe.

Ca de obicei Ministra Sănătății Nemerenco a ieșit în fața presei cu un teanc de foi în mână prin care a răsfoit vreo câteva minute bune iar mai apoi a început a le vorbi jurnaliștilor despre noua tulpină care a fost descoperită în țara noastră și care ar îngrijora-o nespus de mult:

„Dragi jurnaliști, am fost anunțată cu două ore în urmă printr-un apel telefoni de la un presupus pădurar că în țara noastră din păcate a fost descoperită o nouă tulpină și trebuie să fim foarte atenți. Eu cred că această tulpină ar putea fi foarte periculoasă pentru toți moldovenii, de aceea vă rog să stați acasă, să țineți distanța și să purtați măști până noi vedem despre ce tulpină este vorba. Încă nu știm exact despre ce fel de tulpină este vorba, dar vom vedea. Am ieșit să vă anunț să fiți precauți, să aveți grijă de voi. Noi ne vom convoca într-o ședință mai târziu să vedem despre ce tulpină anume merge vorba și vom ordona restricții ca să ne păzim de noua tulpină.” – ne-a declarat Nemerenco după care a părăsit ședința de presă fără a răspunde la oarecare întrebări. Totuși, l-am contactat pe pădurarul care ar fi descoperit tulpina și acesta ne-a asigurat că Ministra Sănătății degeaba s-a alarmat, dat fiind faptul că nu este vorba despre o tulpină de Covid:

„Doamne ferește măi băieți, eu îs pădurar. Am sunat-o pe doamna Nemerenco și i-am spus că am dat de o tulpină nouă și ea a rămas șocată închizându-mi brusc telefonul, cred că a vrut să rezolve problema și s-a grăbit dar nici nu m-a ascultat pân la urmă. Eu am vrut să-i spun că-i vorba despre o tulpină de copac pe care am descoperit-o în pădurea domnească. Am vrut s-o anunț pe doamna Ministră a Sănătății că noi pădurarii niciodată n-am văzut așa tulpină de copac și i-am recomanda să o taie fiindcă reprezintă un pericol de sănătate pentru toate animalele din pădure dar și pentru oamenii care ies pe acolo la plimbare sau la vânătoare.” – ne-a declarat Nicolae Grigoriu, un pădurar din Glodeni.

Articole asemănătoare