Nici n-a sosit Anul Nou că bețivanii din Edineț deja s-au și pornit cu uratul

Primii urători și-au luat punga și câte un clopoțel cu ei și deja au s-au apucat să ureze un capăt de Edineț. Este vorba despre mai mulți alcoolici dintr-un sat din raionul Edineț, printre care și primarul, care s-au pornit cu uratul pentru a strânge bani de băutură mai din timp.

Alcoolicii numărul unul din Edineț, un grup de bărbați care consumă alcool de dimineață până seara, deja s-au pornit cu uratul de la casă la casă. Lumea nu prea dorește să-i primească fiindcă încă-i prea devreme și sărbătorile de Iarnă de-abia se apropie, dar când unii aud că aceștia au scris o urătură proprie și în acest ani, aceștia se opresc, îi ascultă și le toarnă câte un pahar cu vin. Așa a făcut și Valodea Popa, un bărbat din Edineț care s-a bucurat că hăitorii au sosit mult mai devreme anul acesta și au început să-i ureze sănătate:

Aho, aho lume matură,
Ian dați bani de băutură.
Noi îmblăm din casă-n casă
Doar ca să fim puși la masă.

Mâine anul se-noiește,
Plugușorul se pornește.
Iarna-i grea, omăt n-avem,
Dar de băutură vrem.

Sănătate și mulți ani,
Nu ne trebuie doar bani.
Dați o pâine, o friptură
Și-un pahar cu băutură.
Ian mai urați wăăăi.
Hăăăăi, Hăăăăi.

Au început bețivanii să-l ureze pe nea Valodea în vârstă de 74 de ani care susține: „Eii o venit și ei anul ista mai devreme, cred că de la Covid că am văzut că anul ista parcă totul se întâmplă mai devreme: și gazul se scumpește mai devreme decât trebuie, și lumina, și pensia mi-a venit mai devreme.. ce să facem, trăim cu ce avem și ne bucurăm de sărbătorile de Iarnă care ne sunt în toi. Să sperăm că o dată și o dată o să scăpăm de râsul ista de pandemie, soarele mamei ei cui are.” – s-a arătat bătrânul mai optimist servind alcoolicii cu câte un pahar de vin și o gură de pâine.

Articole asemănătoare